Şimdi Fransa düşünsün! Her şey tamamlandı...

ÖSO'nun önde gelen komutanlarından Tuğgeneral Ahmed Halid Berri, Fırat’ın doğusuna operasyon için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, Türkiye'nin emrini beklediklerini söyledi.

Şimdi Fransa düşünsün! Her şey tamamlandı...
Şimdi Fransa düşünsün! Her şey tamamlandı...
GİRİŞ 27.12.2018 09:56 GÜNCELLEME 03.03.2020 11:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

PYD'nin, Fırat'ın doğusundan silinmesine günler kaldı. Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) üst düzey komutanlarından Tuğgeneral Ahmed Halid Berri, operasyon öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önceki harekatlarını hatırlatarak Cerablus’ta, Azez’de, Rai'de, Afrin'de başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

 

Bölgeye güven ve huzur gelecek

Tuğgeneral Berri, "Özgür Suriye Ordusu ile Türk Ordusu'nun başarısı ortada. Bu bölgelerde DEAŞ, PKK-PYD terör örgütleri halka zulüm etti, halk göçe zorlandı, halkın malları gasp edildi, talan edildi ama ÖSO ve Türkiye’nin bu bölgelerde yaptığı operasyonlardan sonra bölgeye huzur geldi, güven geldi, çoğu evlerine geri döndü. Şimdi de Fırat’ın doğusuna ve Münbiç’e yapılacak olan olası bir operasyonda terör örgütleri bu bölgeden temizlenecek ve bölgeden zorla göçe zorlanan halk tekrar evlerine dönecek ve bölgeye güven ve huzur gelecek” dedi.

 

 

Türkiye'nin emrini bekliyorlar

Tuğgeneral Ahmed Halid Berri, Özgür Suriye Ordusu'nun Fırat’ın doğusuna operasyon için tüm hazırlıkları tamamladığını ve Türkiye’den emir beklediklerini kaydetti.

ABD'den sonra Fransa

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı almasının ardından, Suriye'deki PKK/PYD/YPG'li teröristleri Fransa'nın besleyeceği duyuruldu. Türkiye korkusu yüzünden Esed'le dahi anlaşan teröristlerin yeni umudu Fransa oldu. 

YORUMLAR 7
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan bize karşı hamle yapmaya hevesli fransa daeşe taraf...
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Acele etmeyin oyun içinde oyun olabilir.bu suriye dünyanın başına çorap örecek bir yer.kim kim ile belli degil
    Cevapla
  • Malkoçoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    adamın kimyasını bozarız
    Cevapla
  • levent 5 yıl önce Şikayet Et
    Biran önce yapılıp bitse de burdaki suriyeliler artık gitse ler yerleşim kaldılar
    Cevapla
  • vatansevdalısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim takar Fransayı önemli olan Rusya Esad ı koruma adına taş koymasa. Rusya Amerika nın bölgeden çekilmesine sebep olan Türkiye nin daima yanında olmalı ve bölgeye huzur için bu operasyon(TEMİZLİK) yapılmalı. Göçe zorlanan halk geri evlerine dönebilsin. Ortadoğu ABD ve Batılı güçlerin rahatça at oynatabileceği yer olmaması için bu şart. OSMANLI tokatını vurmayınca kimsenin laftan anladığı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...