İki genç kadının öldürülmesi davasında ceza yağdı

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, akraba 2 kadının tüfekle öldürülmesiyle ilgili yargılanan 7 sanıktan 5'i 2'şer kez müebbet ve 12’şer yıl 1’er ay, 1'i de 44 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İki genç kadının öldürülmesi davasında ceza yağdı
İki genç kadının öldürülmesi davasında ceza yağdı
GİRİŞ 31.12.2018 14:43 GÜNCELLEME 31.12.2018 14:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Doğan (19), Hikmet (65), Davut (45), Savaş (30) ve Yahya Barık (37) ile O.B. (17) katıldı. Olayı azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanık Osman Can ise gelmedi.

 

 

Mahkeme savcısı, geçen celse verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak Osman Can dışındaki diğer sanıkların "tasarlayarak töre saikiyle öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek" ve "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Daha sonra savunmalarını yapan sanıklardan Doğan Barık, suçu kendisinin işlediğini belirterek "Bu suçu ben işledim. Ailemin hiçbir ferdinin bu olayla ilgisi yoktur." dedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirtip tahliyeleri ile beraatlerini talep etti.

 

 

Mahkeme heyeti, sanıklar Doğan, Davut, Savaş, Yahya, Hikmet Barık'ı "Tasarlayarak ve töre saikiyle öldürme" suçundan 2’şer kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Beş sanığa ayrıca, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından da toplam 12’şer yıl 1’er ay hapis cezası daha verildi. 

Sanıklardan 17 yaşındaki O.B. ise aynı suçlardan toplam 44 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Tutuksuz sanık Osman Can ise suçların işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraat etti.

Heyet, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına da karar verdi.

Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 10 Nisan 2017'de akraba olan Senem Barık (31) ile Zeliha Sevgilibaş (20) tüfekle öldürülmüş bulunmuştu. Soruşturma sonunda 2 kadını aile meclisi kararıyla öldürdükleri iddiasıyla 7 kişi hakkında "tasarlayarak töre saikiyle öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek" ve "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından dava açılmıştı. 

YORUMLAR 6
  • edıms 5 yıl önce Şikayet Et
    Müebbet ne oliki üzerinede 11 yul daha hapis yaraın . Mantık çevrimdışı
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Af çıktığı zaman yararlanılamasın diye müebbet üzeri ceza veriliyor mantığı anladın mı. Mantık çevrim içi
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Tuhaf tuhaf cezalar. Ne demek iki kere müebbet artı 12 yıl ceza. Kişi iki kez mi dünyaya gelecek. Cezalar caydırıcı olmalı. Caydırıcı mı hayır. Yap bakalım kısası kaç kişi suç işleyecek.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Af geldiğinde çıkamasın diye
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc ölüme ölüm yani kısas buyurdu. Tazminat ve af da var tabii. Ölüme ölüm yani kısas insanları öldürme fiilinden vazgeçirmek için vardır. Öldürenler öleceğini önceden bildiği zaman asla başkasını öldüremez. Mahkemede hakimiyet Allah'ın cc olmalı.
    Cevapla
  • kırkdort44 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen.nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!