Şimdi onlar düşünsün! Panik sardı

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Türkiye’ye gelen ABD heyeti, FETÖ’cülerin ifadelerini dinledi. İfadeler ve deliller doğrultusunda, darbeyi örgüt elebaşı Gülen’in gerçekleştirdiğini net olarak gören ABD heyetinin, iade sürecini hızlandırması bekleniyor.

Şimdi onlar düşünsün! Panik sardı
Şimdi onlar düşünsün! Panik sardı
GİRİŞ 05.01.2019 09:59 GÜNCELLEME 05.01.2019 09:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

FBI, ABD’deki FETÖ kuruluşlarına yönelik soruşturma başlatmış ve soruşturma kapsamında Türkiye’den adli yardım talep etmişti. Aralarında New York Doğu Bölgesi Savcısı, Washington Savcısı, ABD Adalet Bakanlığı yetkilisi, FBI bilişim uzmanı, FBI temsilcisi, ABD Büyükelçiliği Hukuk temsilcisi ve yardımcısının bulunduğu 7 kişilik ABD’li heyet, görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya geldi. 

11 SAATLİK KRİTİK TOPLANTI 

Heyet, ilk olarak Ankara Adliyesi’nde bir duruşma salonunda darbe girişiminin merkez üssü Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davaya Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ramazan Dinç ve darbe soruşturmalarının deneyimli savcısı Ali Alper Saylan’la yaklaşık 11 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. ABD'li heyet, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt üyelerinin iadesiyle ilgili Türkiye'nin sunduğu belgeleri inceledi. Daha sonra 15 Temmuz'un kritik isimlerinden FETÖ’nün sözde sivil imamlarından Kemal Batmaz ve “Şapka” kod adlı gizli tanık, eski Albay Hakan Bıyık ve “Kuzgun” kod adlı eski Ttuğamiral Halil İbrahim Yıldız’ı dinledi. Batmaz, bizzat duruşma salonunda hazır edilirken, Kuzgun ve Şapka’yla video konferans sistemi aracılığıyla bağlantı kuruldu. 

İRTİBATLARINA YÖNELİK SORULAR 

ABD'li heyet, bu 3 isme daha önceden hazırladıkları soruları yöneltti. Heyetin sorduğu soruların yüzde 90'ı 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ irtibatıyla ilgili oldu. FETÖ elebaşı Gülen ve firari sivil imam Adil Öksüz'ün darbe girişimindeki rolüne yönelik sorular da ABD'li heyet tarafından yöneltildi. Türk savcılar ise ABD'li heyete Akıncı Üssü iddianamesini referans alarak 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi, Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imamların darbe ve Feto’yla bağlantılarını anlattı. Hain darbe gecesi yaşananlar, bombalanan yerler, şehit ve gazilerin durumları tek tek açıklandı. 

TELEFON İMAJLARI VERİLDİ 

ABD'li heyetin üzerinde en çok durduğu iki isim, 15 Temmuz'da Akıncı Üssü'nde yakalanan Akıncı Üssü davasının tutuklu sanıkları FETÖ’nün sözde sivil imamları Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek oldu. Heyetin talebi üzerine bu iki ismin darbe gecesi ele geçirilen cep telefonlarının imajları tutanakla heyete teslim edildi. Çiçek'e ait cep telefonundaki GSM hattının ilk kez 7 Mart 2016'da aktive edildiği, lokasyonun Feto’nun barındığı Pensilvanya'daki çiftlik evi olduğu tespit edilmişti. Çiçek'in darbe girişimi sırasında FaceTime uygulamasıyla Pensilvanya'da bulunan ve telefon rehberinde “Eczacı Abdi” olarak kayıtlı Abdullah Bayram’la 3 dakika 51 saniye görüştüğü ve Viber üzerinden de “Hkn Ada Avukat” olarak geçen Hakan Serbest’le mesajlaştığı ortaya çıkmıştı. 

ŞAPKA VE KUZGUN'U DİNLEDİLER

ABD'deki soruşturma kapsamında, bu toplantıyı ABD'li yetkililerin talep ettiği ve soruşturmayı bizzat yerinde görmek istedikleri belirtildi. Toplantıda dinlenen Batmaz'ın daha önceki tavrını sergilediği ve darbeyle ilişkisini inkar ettiği öğrenildi. Ancak darbe toplantılarına katılan ve örgütün darbe girişimiyle ilgili bağlantılarını deşifre eden gizli tanıklar 'Şapka' ve 'Kuzgun'un verdiği bilgilerin ABD'li heyeti son derece etkilediği öğrenildi.

YORUMLAR 6
  • David 5 yıl önce Şikayet Et
    2019 müjdeli yıl olacak hissediyorum
    Cevapla
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    3 yıldır vermedi, şimdi mi verecek? Abd kendi ajanını vermez.
    Cevapla
  • Envers 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya kime ne ispat edilmeye çalışılıyor. Abd zaten baş sorumlu fetö piyon bunların amacı işte daha elimizde sağlıklı bilgi yok ama halen arastırıyoruz. İsraile bakın hergün av avlar gibi müslüman katliamı yapıyor arkasında kim var. Ya bunlara direk siz busunuz kim kandırıyorsunuz diyip gerekirse dalacan bunlar anca böyle anlar.
    Cevapla
  • iç ish.izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    güleni yakalamakla iş bitmiyor.fetöyü kurutursan iş tamam kadrolarda uyuyan hücreler var emniyette 50 bin tsk da 20 bin milli eğt.sağlık ve diyanette 20 bin kadro varken izmirde 200 okul müdürü fetöcü-izmirde 25 bin koyu fetöcü vardı 15 bini kaçtı ve hapiste kalan 10 bin kişi esnaf şirket sahibi-memur-amir örgüte nakit yardım ediyor güleni yakalasanız ne olur şuan türkiyede 20 bin bölge imamı ders imamı kadın ve erkek toplantı yapıp para topluyor.gülen formalite lider kullan at gülen gider ağlayan gelir
    Cevapla
  • ilker 5 yıl önce Şikayet Et
    hükümet fetö elabaşı iadesi için neden bu kadar ısrar ediyor. buraya getirip başına belamı edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?