Bağcılar’da gürültü kirliliğine izin yok

Gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla gelen şikayetler doğrultusunda 2018 yılında Bağcılar Belediyesi tarafından ilçe genelinde 163 işyerinin denetimi yapıldı.

Bağcılar’da gürültü kirliliğine izin yok
Bağcılar’da gürültü kirliliğine izin yok
GİRİŞ 09.01.2019 17:48 GÜNCELLEME 09.01.2019 17:48

Endüstriden eğlenceye kadar her sektörden mekanın denetlendiği uygulamalarda en çok şikayetin geldiği yerlerin başında tekstil atölyeleri geliyor. Onu sırasıyla market, şarküteri, mobilya imalathanesi, düğün salonu ve cafeler takip ediyor.

Bağcılar Belediyesi bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçenin huzur ve sessizliğini sağlamak için çalışmalarını koordineli olarak sürdürüyor. Bu kapsamda 7 gün 24 saat boyunca telefon, elektronik posta, yada şahsen yapılan başvurular değerlendiriliyor. Şikayetler doğrultusunda tespit edilen adresler zabıta ekipleri ve çevre mühendisleri tarafından denetleniyor.

Sanayiden gıdaya endüstriden eğlence merkezlerine kadar her sektörden işyerlerine yönelik yapılan denetimlerde gürültü kaynaklarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı genelgesinde yer alan ölçülerde olup olmadığı hassas cihazlarla yerinde tespit ediliyor. Gürültü yönetmeliğinin sınır değerlerini aşan işletmeye izolasyon yapması için süre veriliyor ve verilen sürenin sonunda tekrar ölçüm yapılıyor. Bakanlık tarafından yayımlanan yönetmelikte yer alan standartları aşan işletmelere gerekli tedbir ve önlemleri alıp ses izolasyonlarını yaptırmadıkları takdirde idari para cezası uygulanıyor. 

2018 yılında gürültü kirliliğinin önüne geçilmesine yönelik olarak 163 işyerinin denetimi yapıldı. Denetim yapılan yerlere bakıldığında şikayetlerin en çok geldiği yerlerin başında tekstil atölyeleri geliyor. Onu sırayla market, şarküteri, mobilya imalathanesi, düğün salonu ve cafeler takip ediyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü