99/1 askerlik celp yerleri belli oldu mu? Şubat celbi sorgulama ekranı...

99/1 askerlik görevini yerine getirecek olan adaylar, askerlik yerlerini araştırmaya başladı. 2019 Şubat celbinde askere gidecek adaylar için Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Peki 99/1 askerlik yerleri açıklandı mı?

99/1 askerlik celp yerleri belli oldu mu? Şubat celbi sorgulama ekranı...
99/1 askerlik celp yerleri belli oldu mu? Şubat celbi sorgulama ekranı...
GİRİŞ 15.01.2019 14:05 GÜNCELLEME 15.01.2019 14:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uzun dönem askerlik yapacak olan 99/1 celbi ile ilgili araştırmalar başladı. 1111 Sayılı Askerlik Kanununda “Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmaya mecburdur” ifadesi yer almaktadır. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve vakti gelen her erkek normal şartlar altında askerlik yapmakla yükümlüdür. Vatan borcunu ödemek isteyen ve 99/1 celbinde askere gidecek olan adaylar, nerede askerlik yapacağım sorusunun cevabını arıyor. İşte 2019 Şubat’da askere gidecek olan adayların merak ettikleri…

 

CELP YERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

99/1 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

 

Mili Savunma Bakanlığı'nın 2019 Şubat celbinde askere gidecekler için yaptığı duyuruya göre, ilk grubun sevk yerlerini 15 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.

99/1 CELP YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

99/1 celp döneminde askere gidecek olan adaylar, 15 Ocak tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden ya da askerlik şubesinden sorgulama yaparak celp bilgilerine ulaşabilirler. e-Devlet, kamu kurumları tarafından sunulan hizmetler için online olarak işlem yapılmasını sağlayan bir platformdur. PTT şubelerinden şifre alarak, e-Devlet sistemine giriş yapılabilir. Askerlik yeri sorgulama 99/1 celp bilgisi ile birlikte hangi tarihte askere gidileceği bilgisine ulaşılabilir.

99/1 TERTİPLER NE ZAMAN TESLİM OLACAK?

Askere gideceği kesinleşmiş olan kişiler, 2 grup olarak askere alınırlar. A ve B olarak iki gruba ayrılan kişilerden A grubunda olanlar tam zamanında yani 3-8 Şubat 2019 tarihleri arasında askere alınırlar. B grubunda olanlar ise A grubundan 45 gün sonra yani Mart ayının ilk 2 haftası içinde askerlik yapmaya başlarlar. Askerlik celp kağıdında, birlik bilgisi net olarak yer alır.

YORUMLAR 3
  • cihan 5 yıl önce Şikayet Et
    Normalde kasımda celpinde gidyorum ama askerlik subesi erken gidicegimi soyledi kac celpinde giderim
    Cevapla
  • muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    şubeyi arayıp sorabilirsin
    Cevapla
  • kaan 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu buraya soracağına askerlik şubesine sorman daha kolay ve doğru değil mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...