Eğitimci yazar Mahmut Balcı hayatını kaybetti

Eğitimci Yazar Mahmut Balcı, bugün Esenler Mimar Sinan Camii'nde cuma namazı öncesi vaaz verirken, kürsüde kalp krizi geçirerek vefat etti.

Eğitimci yazar Mahmut Balcı hayatını kaybetti
Eğitimci yazar Mahmut Balcı hayatını kaybetti
GİRİŞ 11.01.2019 17:35 GÜNCELLEME 11.01.2019 19:54
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cuma namazı öncesi kürsüde vaaz verdiği sırasda kalp krizi geçiren Eğitimci-yazar Mahmut Balcı'ya, camiide bulunan itfaiye erleri ve sağlık görevlileri ilk müdahaleyi yaptı.

Daha sonra ambulansla hastaneye gönderilen Balcı, hastanedeki müdahale sırasında hayatını kaybetti.

CENAZE NAMAZI VEFAT ETTİĞİ CAMİİDE KILINACAK

Mahmut Balcı'nın cenazesi, cami cemaatinin talebi doğrultusunda, 12 Ocak Cumartesi günü ikindi namazını müteakip Esenler Yolağzı Mimar Sinan Camii'nden kaldırılacak.

Ailesi ve sevenleri başta olmak üzere eğitim camiasının başı sağ olsun.

 

 

MAHMUT BALCI KİMDİR?

1963 yılında Kilis’te Doğdu. 1982 yılında ise Kilis lisesinden 1989 yılında da Erzurum İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

 

 

Öğrencilik yıllarında bir süre gazetecilik, editörlük ve radyoda eğitim kültür programları yaptı. Türkiye Yazarlar Birliği üyesi idi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının eğitim kültür komisyonlarında çalıştı. Esenler Güzide Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kuruluş sürecinde görev yaptı. Eğitimde güzel örnekler, Türkiye Değer Ödülleri gibi yarışmalarda Türkiye jüri üyeliği yaptı. 19.Milli Eğitim Şurası İstanbul çalıştayında görev aldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü strateji geliştirme bölümünde Değerler Eğitimi Koordinatörlüğü ve MEB Ders Kitaplarının yazımında görev aldı. Öncü Okul Yöneticiler Derneğinin kurucuları arasında yer aldı.

Kitapları;

İnsanları Tefrikaya Düşüren Faktörler
Özgürlük Paylaşmaktır
Halkın Valisi Recep Yazıcıoğlu
Bir Barış Elçisi Olarak Hz. Muhammed
Değerleri Yaşamak ve Yaşatmak

YORUMLAR 22
  • önay kazan 5 yıl önce Şikayet Et
    ölümün hayirlisi dedikleri sey bu olmali..ne mutlu bu kardesimize
    Cevapla
  • mustafa eroğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    özellikle biz gençler üzerinde cok etkisi vardı her daim bizimle ilgilenir kitaplar verirdi nerde görse halimizi hatrımızı sorar ihtiyaçlarımızı karşılardı hatta bir keresinde camide iken hepimize lahmacun ismarlamıştı cok iyi bir insandı allah tahsilatını affetsin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • molla 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...merhumun oğlun, paylaşımında "minberde hutbe okurken" kalp krizi geçirerek vefat etti diye duyurdu. Ama ne olursa olsun, Allah'ın evinde görev icra ederken ölmek ,her faniye nasip olmaz.
    Cevapla
  • Abdurrahman KILIÇ 5 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut hocam hem komşum hemde iyi bir hocamızdı. Kürsüde fenalaştığında ilk müdahaleyi yapan 4 kere duran kalbini tekrar tekrar çalıştıran itfaiyeci bendim. Çok üzgünüm. Takdiri ilahi böyle imiş. Rabbim ailesine sevenlerine sabır ihsan eylesin. Heppimizin başı sağolsun. Herkese böyle güzel ölüm nasip olmaz. Rabbim rahmet eylesin.
    Cevapla
  • muhamet ali altunpak 5 yıl önce Şikayet Et
    80'li yılların ortasından sonra yolu Erzurum"a düşen mütedeyyin öğrencilerin uğrak yeriydi ,o basık loş ve soğuk kitabevi TEKYAY; ama içeri girer girmez o soğukluğu dağıtan bir sıcak sima karşılardı sizi Mahmut abi biz ona Tekyay Mahmut derdik. Allah rahmet eylesin Tekyay Mahmut kardeşimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi