Esayan: Fazıl Say konseri onlar için büyük yenilgi

AK Parti İstanbul Milletvekili gazeteci yazar Markar Esayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fazıl Say konserine katılması üzerine sosyal medyada başlatılan linç operasyonu için "Fazıl bey çok değerli bir sanatçı. Ülkemiz için bir tuğla koyan insanın başımızın üstünde yeri var. Bu konser onlar için büyük bir yenilgi. " dedi.

GİRİŞ 28.01.2019 11:10 GÜNCELLEME 28.01.2019 14:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Haber 7 Gündem masasının bu haftaki konuğu AK Parti İstanbul Milletvekili gazeteci yazar Markar Esayan, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Yayın Koordinatörü Tarık Dağlı, Haber Şefi İbrahim Günay ve  Gündem sorumlusu Serkan Üstüner'in sorularını cevaplandırdı. Esayan, geçtiğimiz günlerde çok konuşulan Fazıl Say konserine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Fazıl Say konserini yerinde izlemiş biri olarak oradaki ambiyansı ve bu konserin manasını aktarabilir misiniz?

Bu davet çok insani bir noktadan çıktı. Cumhurbaşkanımızın hep yaptığı ve her zaman yapacağı bir harekettir bu. Sayın Fazıl Say’ın annesi vefat ettiğinde Cumhurbaşkanımız telefonda taziyede bulununca bir araya gelme fikri doğdu. Fazıl Say konsere davet edince Cumhurbaşkanımız “Hay hay tabi ki icabet ederiz” dedi. Truva Sonatı’nın Ankara prömiyeri vardı, hep birlikte gittik. Fazıl bey çok değerli bir sanatçı. Kendi alanında bizim için bir gurur kaynağı. Dünya çapında bir sanatçı ve Truva Sonatı da son derece başarılıydı. Cumhurbaşkanımız ayakta alkışladı kendisini. Çünkü ayakta alkışlanacak bir eser koymuş ortaya. Cumhurbaşkanımızın da bizim de bakış açımız bu.



"ÜLKEMİZ İÇİN TUĞLA KOYAN İNSANIN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

Ülkemiz için bir tuğla koyan insanın başımızın üstünde yeri var. Hangi alanda olursa olsun, biz onun ne ırkına ne ideolojisine ne meşrebine bakarız, bakamayız da, bizim demokrasi anlayışımıza ters. Bize istedikleri kadar böyle şeyler giydirmeye çalışsınlar bizim pratiklerimiz ortada. Ben de Ermeni bir milletvekiliyim, bu partinin MKYK’sındayım, en üst kurulda en önemli görevleri üstlenen kardeşleriniz arasındayım. Herkese açık, bir ayrımcılık olmadığının en büyük kanıtlarından birisiyim.

"HEP BİRLİKTE AYAKTA ALKIŞLADIK"

O sahnede Sayın Cumhurbaşkanımız kendisine Aşık Veysel’in ‘Benim sadık yârim kara topraktır’ eserinin plak baskısını kendisine hediye etti, çok memnun kaldı Fazıl Bey. Hatta ikinci bölümde İzmir Sonatı vardı, Cumhurbaşkanımız onunla ilgili kendisinden İstanbul ve Ankara için de bir eser yapmasını istedi. O da ‘seve seve’ dedi. Öyle bir hoşluk da oldu. Amerikalı ABD´li Senatör Lindsey Graham da oradaydı, kendisi de çok beğendi. Orada binlerce insan vardı her kesimden, hep birlikte ayakta alkışladık.



"UZUN ZAMANDIR BİR 'DİKTATÖRLÜK' ALGISI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bundan memnun olanlar olabilir, memnun olmayanlar olabilir. Çünkü Cumhurbaşkanımızı bir kimliğe sıkıştırmak isteyenler var. Özellikle Gezi’den beri uzun zamandır bir “diktatörlük” algısı yaratılmaya çalışılıyor. Her türlü özgürlüğün tehdit altında olduğu, yaşam biçimi ile ilgili sorunlar olduğu, mezhepsel baskılar olduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Neden Venezuela’da yaptıklarını, Mısır’da yaptıklarını burada da yapabilsinler diye. Halkın seçtiği bir lideri göz göre göre devirmezsin, rıza yaratmak lazım. Bunlar bildiniz eski taktikler.

"ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ DİYE ODTÜ'LÜ GENÇLERE DE SALDIRDILAR"

Cumhurbaşkanımızın Fazıl Say’ı araması, Fazıl Say’ın kendisini konsere davet etmesi, aynı şekilde Cumhurbaşkanımızın ODTÜ’lü gençlerle görüşmesi, ki ODTÜ’lü gençlerin açtığı pankart kabul edilebilir bir pankart değildi ama hem davayı geri çekti hem gençleri külliyede kabul etti. Sonra o gençlere de saldırdılar. Neden çünkü biz burada bir diktatör algısı yaratmaya çalışıyoruz, algı yaratma gücü daha yüksek diye sanatçıları ve gençleri kullanıyoruz ama siz cephede geri kaçıyorsunuz diye onları suçluyorlar, ihanet ediyorsunuz diye bu insanlara saldırıyorlar. İlla ki onu kötülemeleri ve kavga etmeleri lazım. 

"FAZIL SAY KONSERİ ONLAR İÇİN BÜYÜK BİR YENİLGİ"

Bu kavga daha çok medyada.  Sanat camiası bu savaşın içinde isteseler de Fazıl Say'a destek çıkamazlar. Fazıl Say konseri onlar için büyük bir yenilgi. Ben de bu zihniyetle yaklaşanların lincine uğramış biriyim. 'Sen Hristiyansın', 'Orada ne işin var' gibi yaklaşımlar söz konusu.



GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Yine dediğim gibi güneş balçıkla sıvanmaz. Cumhurbaşkanımızın ne yaşam biçimleri ne de bu ülkede yaşayan insanların tercihleri ile ilgili bir kavgası yok. Ülkemizi güçlü bir şekilde yönetmeye çalışıyor. Fazıl Say konseri de bu yalanları yalanlayan kendiliğinden oluşan bir durum. Bakın Fazıl Bey’in daveti ile oldu, mizansen değil. Bu algı zaman içerisinde daha da zayıflayacak. Gerçeğe hiçbir yalan dayanamaz.

O AN ÇOK HİSLENMİŞTİM

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile belli bir süre yakın çalışma imkânı buldunuz. Bugüne kadar Erdoğan ile yaşadığınız ama kimseye anlatmadığınız özel bir anınız var mı?

Yenikapı’da bir miting yapılıyordu. Ben sahneye giden halılı yolun epey gerisinde ve paralelinde, demir bariyerlerin arkasında TRT yayını için bekliyordum. Konuşma sırası Sayın Erdoğan’a gelince halılı yolda benden en az 25 metre ötede yürümeye başladı. Onun solunda da milyonları geçen halkımızın olduğu miting alanı vardı. Ben ve yanımdaki beş on kişi biz de kendisini alkışlıyorduk. Bize doğru döndüğünde beni fark etti ve yolunu değiştirerek yoldan ayrıldı ve yanıma kadar geldi. Demir parmaklığı aşamadığım için orada durmak durumundaydım. Sağolsun beni kucakladı ve sarıldık. Bundan ötürü çok hislenmiştim. Sanırım onu büyük bir lider yapan en temel özelliği de bu; sahicilik ve samimiyet.

 

 

YORUMLAR 13
  • Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Cennet mekan Abdulhamithan devrinde Osmanlıda 72 millet yaşardı herkes huzur içerisinde yaşardı.
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Asil bu igrenc sürüngenlere bi Linc Operasyonu baslatacaksin . Sokakta her yerde nerede denk gelirse Agzinin Payini verip bu Ülke de onlarin yeri olmadigini onlara göstereceksin .
    Cevapla
  • deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    hem Fazıl Say, hem RTE. Bu konser izlenir arkadaş!
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir Müslüman Lider profili Recep Tayyip Erdoğan. İnsanların İnançları , İbadet ve muamelatı Müslümanlar için Kamu Güvenliği sorunu değildir. İslam; Toplumun düzenine , güvenliğine bozgunculuk sebebi olan sorunlarla mücadele ve mücahede manzumesidir. Müslümanlar bütün kurum ve kuruluşlarını bu amaçla oluşturur ve çalıştırırlar.
    Cevapla
  • Gnl 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım onu büyük bir lider yapan en temel özelliği de bu; sahicilik ve samimiyet. Aynen öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması