2 savaş gemisi bir sahil güvenlik botu Kardak’ta

Muğla'nın Bodrum ilçesi Gümüşlük mahallesine yaklaşık 3,5 mil uzağında olan Kardak Kayalıkların’nın 23’üncü yıl dönümünde Türk askerleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

2 savaş gemisi bir sahil güvenlik botu Kardak’ta
2 savaş gemisi bir sahil güvenlik botu Kardak’ta
GİRİŞ 28.01.2019 11:56 GÜNCELLEME 28.01.2019 11:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

30 Ocak 1996 yılında yaşanan Kardak krizinin ardından 23 yıl geçti. Olayın yıl dönümü nedeniyle Bodrum'a 3,5 mil uzaklıktaki bölgede sahil güvenlik ekipleri ve Deniz kuvvetleri, güvenlik tedbirleri aldı. Sabah saatlerinden itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı 2 Türk savaş gemisi ile Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 bot, Kardak Kayalıklarına yakın bir bölgede beklemeye başladı. Türk Sahil Güvenlik ekipleri, Turgutreis ve Gümüşlük açıklarında bulunan adaların etrafında sık sık devriye icra etti.

Öte yandan Kardak kayalıklarına 2 Mil uzaklıktaki Çavuş adasına yapılan gözetleme kulesinde de hareketlilik olduğu gözlendi.

Çavuş adasına kurulan gözetleme kulesi nedeniyle Yunan askerleri Kardak kayalıklarına yaklaşamıyor. Yunan askerlerinin ise Kalimininos adasın da bekledikleri öğrenildi. Yunan askerlerinin Türk kara sularını ihlal etmemesi için bölgede Türk askerleri geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. 

YORUMLAR 2
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Okadar gemi göndermene gerek yok iki iha bir siha gönder yorgolarin disleri catirdasin kayaliklardan duyalim.
    Cevapla
  • büyükdoğu 5 yıl önce Şikayet Et
    üzerinde ağaç bile olmayan kayalıkları boş verinde 1912 den evvel bizim olan adalarımızı geri almaya bakın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!