Adana polisi sokak sokak dolaşıp vatandaşı uyarıyor!

Adana'da, 'mavi balina' oynayan Emine Karadağ'ın (13) intihar etmesinin ardından polis, kent sakinlerini ve özellikle de çocukları bu oyuna karşı uyardı.

Adana polisi sokak sokak dolaşıp vatandaşı uyarıyor!
Adana polisi sokak sokak dolaşıp vatandaşı uyarıyor!
GİRİŞ 31.01.2019 17:20 GÜNCELLEME 31.01.2019 17:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Emine Karadağ'ın, 'mavi balina' adlı oyunu oynarken, 21 Ocak'ta babasının av tüfeğiyle intihar etmesinin ardından Toplum Destekli Polis ve Siber Suçlarla Mücadele ekiplerine talimat verdi. Bunun üzerine kurulan özel ekip, sokaklarda dolaşarak, kent sakinlerini, özellikle de çocukları 'mavi balina' oyununa karşı uyardı. Oyunun risklerinden bahseden polisler, anne- babalara uyarıcı broşürlerden dağıttı. Ekipler, çocuklara ve ailelerine, bu oyun yüzünden birçok kişinin yaşamına son verdiğini belirterek, 'mavi balina'dan uzak durulmasını istedi. 

 


ADANA EMNİYETİ'NDEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bilgilendirme çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Semra Kan, yarıyıl tatili olması nedeniyle mahallelerde ve parklarda çalışma yaptıklarını, öğrencilerin yeniden ders başı yapmasıyla birlikte okullarda seminerler vereceklerini kaydetti.

Polislerin Mavi Balina oyunu hakkında bilgiler verdiği Sena Küçük (17) ise bir dönem oyunu merak ederek telefonuna indirdiğini, ancak ailesinin uyarısı sayesinde oynamaktan vazgeçtiğini belirtti.

YORUMLAR 3
  • Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir mavi balina eksikti tövbe
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet olarak bu oyunu yasaklama kabiliyetine sahip değilmiyiz
    Cevapla
  • istanbul 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bunu kökünden halletmeli. Telekominakasyon müdürlügü bu oyuna erişimi engelleyebilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"