Jandarma etten duvar ördü! Gergin anlar

Aksaray’da taş ocağı kamyonlarının yola zarar vermesine tepki gösteren köylüler yolu trafiğe kapattı. Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Gözlükuyu köyünde yaşandı.

Jandarma etten duvar ördü! Gergin anlar
Jandarma etten duvar ördü! Gergin anlar
GİRİŞ 31.01.2019 21:36 GÜNCELLEME 31.01.2019 23:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, köyde yaşayan yaklaşık 100 kişilik bir grup, yakındaki taş ocağından yük taşıyan kamyonların köyün içinden geçen yolu kullandığı ve tonajları nedeniyle yolu bozdukları gerekçesiyle kamyonların geçtiği yolu traktörleriyle kapattı. Ayrıca ocaktaki patlamalar sırasında çıkan gürültüden de rahatsız olan köy halkı taş ocağına giden kamyonların geçişine de izin vermedi. Olay anı vatandaşların cep telefonu ile kaydedildi.

 

 

Yolun kapatılması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri adeta etten duvar örerek köylülerin yolu kapatmasına engel oldu. Köy halkını sakinleştirmeye çalışan jandarma vatandaşları ikna edemeyince olay yerine İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık geldi. Albay Anık köylüler ile bir bir görüşerek ikna etmeyi başardı.

 

 

Yol tekrar trafiğe açılırken kalabalık da sessizce dağıldı.

YORUMLAR 8
  • Hadi Oradan 5 yıl önce Şikayet Et
    Köylü hicte hakli degil. Kazi yapan șirket kanunen yasal olarak her șeyini digru yaptiysa ,haddini bilecek ve yasalara saygili olacak o Kadar. Ne bu ya önüne gelen kendisini devletin polisi yerine koyar oldu, ayiptir edepsizliktir had bilmezliktir.
    Cevapla
  • Aferin 5 yıl önce Şikayet Et
    Katiliyorum sana, Önce köylüler yasalara saygili olmali.
    Cevapla
  • Huseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel bir dayanisma ve herkesin kullaniminda olan yola sahip cikma ornegidir.Koylulerimizi tebrik ediyorum ve haklarini her konusa toplu sekilde aramaya devam etmelerini temenni ediyorum.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Köylü haklı. Taş ocağı kendisine yeni yol yapsin
    Cevapla
  • Anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Köy rahatsızsa kapatın ocağı niye zorluyorsunuz..
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip işletmeler Türkiye'nin her yerinde var. Yolları tahrip edip orada yaşayan insanların haklarını hiçe sayıyorlar... kendi memleketimde de öyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir?
Türkiye'den İran'a yardım