MSB personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuç ekranı...

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli personel alımı için başvuru sonuçları 21 Ocak’ta açıklanacağı bildirilmişti. Fakat sonuçlar henüz açıklanmadı. Peki MSB başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?

MSB personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuç ekranı...
MSB personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuç ekranı...
GİRİŞ 02.02.2019 09:43 GÜNCELLEME 02.02.2019 09:43

Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları 21 Aralık günü sona erdi. Başvuruların tam 1 ay sonra 21 Ocak'ta sonuçlandırılacağı bildirilmişti. Fakat sonuçlar açıklanmayınca adaylar sebebini aramaya başladı. Peki MSB sonuçları ne zaman açıklanıyor? Resmi açıklama yapıldı mı?

 

MSB BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan personel alımlarına başvuru yapan adaylar için başvuru sonuçlarının Şubat’ın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak sonuçları öğrenebilirsiniz.

 

MSB BAŞVURU SONUÇ EKRANI

MSB PERSONEL ALIMI ATAMALARI NASIL YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı kılavuza göre personel alımı atamaları şöyle olacak;

- Adayların nihai değerlendirmesi mülakat sınavı başarı puanına göre yapılacaktır. Mülakat sınavında kazanan adayların notlarının eşit olması halinde ise KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır. KPSS puanlarının da eşit olması halinde diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun da aynı olması halinde yaşı büyük olana, öncelik tanınır.

- Her unvan için asil ve yedek liste ayrı ayrı belirlenecektir.

- Yapılan sınav sonuçları, https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta veya diğer iletişim araçlarıyla ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

- Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bu durumda olanların yerleştirmeleri yapılsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir ve İdare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Mülakat sınavının yapılacağı yer ve zaman bilahare https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

SINAVLAR NASIL OLACAK?

Başvurusunu yapan adaylar KPSSP03 puan türü esas alınarak (en yüksek puandan başlanıp en düşük puana doğru) sıralanacak, her bir unvan için mülakat sınavına çağrılacak aday sayısı, alım yapılacak kadro sayısının 10 katı kadar olacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Mülakat sınavında asgari geçer not 100 puan üzerinden 70'tir. Bunun altında not alan adaylar elenmiş sayılacaklardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...