Bahçeli 'AK Parti' yapsın deyip ekledi: Yıldırım gibi çakar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da MHP'yi takip eden gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Partiden istifa edip ayrılan isimlere geri dönüş kapısının açık olduğunu söyleyen Bahçeli, AK Parti ile ortak miting konusunda da, 'Öyle bir miting İstanbul'da 'yıldırım' gibi çakar' açıklamasını yaptı...

Bahçeli 'AK Parti' yapsın deyip ekledi: Yıldırım gibi çakar!
Bahçeli 'AK Parti' yapsın deyip ekledi: Yıldırım gibi çakar!
GİRİŞ 20.02.2019 14:00 GÜNCELLEME 20.02.2019 14:02
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

MHP lideri Devlet Bahçeli toplantıda 31 mart seçimi için cumhur ittifakı formülünü bir kez daha hatırlattı. Bahçeli, ''X+Y eşittir Z, zafer ise en az yüzde 52... Cumhur İttifakı bir zafer elde etmeye kararlı'' dedi.

 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli hem Cumhur İttifakı hem de MHP'nin adayları ile ilgili son durumu paylaştı;

* Toplam belediye sayısı 1389
* İlan edilen belediye 851
* Cumhur ittifakı 538

 

 

Bahçeli, belediye meclis üyeliklerinin dağılımı konusunda 2014 yerel seçim sonuçlarının emsal alındığını söyleyerek iki partide de dengeli ve adaletli bir yapılanma sağlandığını belirti. 

''ÖYLE BİR MİTİNG YILDIRIM GİBİ ÇAKAR''

Bahçeli, aday belirleme sürecinde çekilen adaylarla ilgili liderlerin müdahalesinin olmadığını söyledi. Ortak miting konusunda ise planlamayı ''AK Parti yapmalı'' dedi.

Bahçeli konuyla ilgili "Eğer AK Parti isterse Ankara, İstanbul ve başka şehirlerde bizim de takvim uygun düşerse görüşülebilir. Aynen yeni kapıdaki gibi muhteşem bir beraberliği İstanbul da gerçekleştirebiliriz. Öyle bir miting İstanbul'da 'yıldırım' gibi çakar…'' ifadelerini kullandı. 

Bahçeli süreç içerisinde MHP'nin hassasiyetlerinin de karşılandığını belirtti.

'KAPI AÇIK, GERİ DÖNÜN' ÇAĞRISI!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçmişti. Ancak İYİ Parti'de listenin YSK'ya geç teslim edilmesi nedeniyle aday olamadı. Bahçeli bu gelişmeler sonrası hem Kocamaz'a hem de küskün MHP'lilere partiye dönün çağrısı yaptı.

Bahçeli, ''Kocamaz tecrübeli bir arkadaşımızdır. 17:25 itibariyle isminin verilmemesi düşündürücüdür. Kocamaz'a destek verenlerin gerçeği görerek Adana'daki davetimize yarından itibaren icabet etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Hali hazırda ülkede nefes alan her insanımıza açıktır ama nefes alan insanlar da virüs taşıyorsa ona da dikkat edeceğiz.'' dedi. 

'RAHATSIZLIĞI ÖRTMEK İÇİN KURULAN BİR TEZGAH'

Bahçeli 31 Mart yerel seçimlerinde HDP'nin aday çıkarmamasının CHP içindeki Kemalist unsurların rahatsızlığını örtmek için kurulan bir tezgah olduğunu söyledi.

ARTAN GIDA FİYATLARINA DEĞİNDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli gıda fiyatları ile ilgili de ''Türkiye'nin ekonomisini siyaset türlüsüne dönüştürmenin manası yok'' diyerek 2001 krizini hatırlattı. Bahçeli ''Kemal Derviş o krizin mimarıydı'' dedi.

Yeni bir oyunun Türkiye üzerinden oynanmaya çalışıldığını söyleyen Bahçeli, ''Şimdi Kemal Derviş masada değil ama sureti masada gibi gözüküyor. Yeni yeni oyunlar, yeni yeni tezgahlar. Adına Trump mı derseniz ne derseniz deyin bir şeyler oluyor Türkiye’de… O sebepten dolayı bazıları bu gibi konulara alet olmasını çizilen senaryonun arkasını önünü görsün. Bunu soğanla, patlıcanla izaha kalkmasın. Yaşanan gerçekler vardır. Atılan bir anayasa kitapçığının nelere mal olduğunu şimdi soğanla, patlıcanla ilişkilendirerek Türkiye’yi anlaşılmaz bir ülke haline dönüştürmenin de bir manası yoktur.'' İfadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞÜLMEDİ

Meclis Başkanlığı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmediklerini dile getiren MHP lideri ''hiçbir isme rezervimiz'' yok dedi. Bahçeli ''MHP'nin siyasi bilardo topu gibi dolaşmasına fırsat vermemek için kimi istiyorlarsa aday göstersinler'' diye sözlerini sürdürdü.

FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYON

Devlet Bahçeli, Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyon için ''Gürültüyle eve girerseniz evde kalanların hepsini uyandırırsınız. Bırak Türkiye sessiz ve derinden gitsin'' dedi.

BAHÇELİ'DEN DERBİ YORUMU

Koyu Beşiktaşlı olan Devlet Bahçeli'ye, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi de soruldu. Bahçeli, esprili bir şekilde ''berabere kalsınlar'' dedi.

Klasik araba tutkunu olan Bahçeli, ''06 BJK 001 plakalı bir aracım var, fırsat bulursam, Beşiktaş’taki seçim çalışmasına onunla gideceğim'' dedi. 

YORUMLAR 14
  • Demokrasya 5 yıl önce Şikayet Et
    Adil olan kazansın.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu martın sonu bahar diyor istanbulda baharın oğlu sayın binali yıldırım kazanacak inşaallah
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen!.. Ak parti ve MHP,nin Ortak Mitingi Cumhur ittifakının Oylarını en az % 10 arttırır.
    Cevapla
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Meclis başkanı MHP ye verilmeli bu bir Erdemlik ahde vefadır .
    Cevapla
  • yabay 5 yıl önce Şikayet Et
    15. Temmuz öncesi mesafeli yaklaşıyordum sana, sonrasinda önünde egiliyorum! Erdogan ve sen bir bütünsünüz. Akp ve Mhp kardestir , hele verdigin destekle adam gibi adamsin. Allah KARAHANLILARLA baslayan serüveni size devam ettirmek nasip etsin. Sayenizde türklük gögsümüz kabardi. Sagolun var olun sayin Basbugum ve Reisim!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar