Bakan Ersoy ve RTÜK Başkanı Şahin, medya temsilcileriyle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 'RTÜK Medya Buluşmaları' kapsamında medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Bakan Ersoy ve RTÜK Başkanı Şahin, medya temsilcileriyle buluştu
Bakan Ersoy ve RTÜK Başkanı Şahin, medya temsilcileriyle buluştu
GİRİŞ 20.02.2019 18:47 GÜNCELLEME 20.02.2019 18:48

Bakanlık yetkilileri ile kurul üyelerinin de bulunduğu toplantıda, yayıncılıkta karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. 

 

 

RTÜK Medya Buluşmaları”, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in katılımıyla İstanbul Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde başladı.

“Yayıncılığın Geleceği ve RTÜK” gündemiyle bir araya gelinen ve iki oturum halinde gerçekleşen toplantıda, medya temsilcilerinin yanı sıra bakanlık yetkilileri ve kurul üyeleri de yer aldı. Kanal 7 Medya Grubu adına, Yönetim Kurulu Üyesi ve Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Zahid Akman da toplantıya katılan isimler arasındaydı.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplantının her iki oturumunda yaptığı açılış konuşmalarında, kurumlar arası iş birliğinin ve iletişimin arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

Bakan Ersoy, “Yetkililerimiz ve RTÜK üyelerimiz ile birlikte sizlerin sorunlarını dinlemek için bir aradayız. RTÜK ile ilgili oluşmuş algıyı değiştirmek istiyoruz. RTÜK sadece bir denetim mekanizması değil. Hem RTÜK, hem de Bakanlık olarak bizler, sizlerin temsilcileriyiz. Bu çalıştay sonunda yaptığımız değerlendirmede, sorunlarınızı hızlı bir şekilde çözmek için gerekli adımları atacağız.” dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de, görsel ve işitsel medyanın düzenlenmesine, ifade ve haber alma özgürlük alanının geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalarda yayın kuruluşlarının temsilcileri ile iş birliği içinde olunacağının altını çizdi.

Başkan Şahin, “Medya alanında yürütülecek tüm faaliyetlerde sizlerle yapacağımız fikir alışverişine önem veriyoruz. Düzenleyici ve denetleyici misyonumuzun yanı sıra, sektörün önünü açan ve sektöre yenilikler kazandıran bir anlayış içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan medya temsilcileri, Bakan Ersoy ve RTÜK Başkanı Şahin’e sektörde yaşanan sorunları iletmekle birlikte Türkiye’de yayıncılığın geliştirilmesine yönelik görüş ve önerilerini de sunma imkânı buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!