Bekçi alımı başvurusu ne zaman? Tarih belli oldu mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 bin bekçi alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki bekçi alımı kadroları neler? Bekçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Bekçi alımı başvurusu ne zaman? Tarih belli oldu mu?
Bekçi alımı başvurusu ne zaman? Tarih belli oldu mu?
GİRİŞ 07.03.2019 09:17 GÜNCELLEME 07.03.2019 09:17
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 bin bekçi alımının Mart ayında yapılacağını müjdeledi. Yeni bekçilerin yakın zamanda göreve başlayacağı müjdesini veren Soylu, “Bekçilerimiz döktürüyor. Memnun musunuz bilmiyorum. Şimdi bin bekçi daha göreve başlıyor. Dün akşam planlamasını yaptık. Mart ayında 8 bin tane bekçi daha alacağız. Mart’ın başında alıma çıkıyoruz. Bin tane bekçi de oradan vereceğiz İstanbul’a. Kimseye söylemeyin. İstanbul’a, Ankara’ya torpil geçiyoruz. Artı, önümüzdeki dönemde İstanbul’a tarihinin bir seferde verilmiş en büyük polisini vereceğiz. Bir seferde. İstanbul’da en ufak bir eksiklik, en ufak bir güvenlik açığını kimsenin hissetmemesi için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu. Peki bekçi alımı başvuruları nasıl yapılacak?

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Sınav Duyurusu

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8.000 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

 

BAZI İLLERE TORPİL YAPILACAK!

Mart ayında yapılacağı ifade edilen bekçi alımlarıyla alakalı bakanın müjdesinde bazı şehirlere kadro sayısında torpilin uygulanacağı da aktarılmıştı. Bu torpilin kadro sayısını yükseltmek olarak aktarıldığı konuşmada bakan Soylu, sayının bazı ihtiyacın söz konusu olduğu noktalarda özellikle büyükşehirlerde, böyle bir politika izleneceğinin altını çizmişti.

ANKARA'YA 500 BEKÇİ ALINACAK!

Ankara' da bekçi alımı konusunda Mart ayında yayımlanacak 8 bin kişilik kadrodan, Ankara' nın 500 kişi alacağını ve bu konuda imzayı bugün attığını ifade eden Bakan Soylu, bekçilerin Ankaralıların güvenli ve huzurlu şekilde uyumaları için görev başında olacaklarına vurguda bulundu. Bekçilerin görev almasıyla elde edilen kazanımlara değindi.

EGM AÇIKLADI!

Emniyet Genel Müdürlüğü 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan duyuruda, 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında 81 il valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8 bin erkek çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı belirtildi.

Söz konusu duyuruda alıma ilişkin esaslar ile il kontenjanları ve başvuru şartlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi.

BEKÇİ KADRO SAYISI AÇIKLANDI

Bakan Süleyman Soylu tarafından Eyüpsultan' da yapılan son dakika açıklamasında, bekçi alımlarıyla alakalı çok önemli ifadeler kullanıldı. Bu açıklamalarda Soylu, polis alım sayısının 10 binden 15 bine yükseltildiğinin yanı sıra, bekçi alımlarında İstanbul' un kadro sayısının da 1000 kişiye çıkarıldığını ifade etti. Böylelikle İstanbul' un kadro sayısının 1000 olacağı kesinlik kazandı.

HANGİ ŞEHİRE NE KADAR BEKÇİ ALIMI YAPILACAK?

Bakanın açıklamalarından ve İstanbul' a 1000 kişilik kadro verilmesinden yola çıkarak, Ankara' nın da 750-1000 aralığında bir kadro sayısı alacağı düşünülüyor. Bu şekilde İzmir, Adana gibi şehirlerimizde de ihtiyaçlar doğrultusunda bekçi sayısının yükseltileceği düşünülüyor. Bu kadrolar dışında Bakan Soylu geçtiğimiz günlerde Yozgat' ı ziyaret etmiş ve burada bekçilerin bulunup bulunmadığını sormuş " hayır " yanıtını alınca da kadro verileceğini ve Yozgat' ın da bekçilerinin olacağının müjdesini vermişti.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvuru tarihi açıklanmasının ardından, http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecek. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını www.pa.edu.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bekçi olmak isteyen vatandaşlar aşağıda bulunan şartlara dikkat etmeli aksi takdirde başvuru süreçleri olumsuz olabilir.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

- En az 167 cm boyunda olmak,

- Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

- Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

- Askerlik görevini tamamlamış olmak,

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (02/07/2000 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (02/07/1988 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

- Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

- Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

- Memuriyete engel bir hali bulunmamak (657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’nci maddesinde belirtilen şartları taşımak),

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

- Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

- Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

YORUMLAR 48
  • nafı 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar lutfen cımer içişlerı bakanlıgına a yazın yas 35 olsun dıye kımse bızı ıse almiyor
    Cevapla
  • nafi 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım 20 -30 yas aralıgında olan bır ınsanın 30-35 yas aralıgına gore yuzde kac tır allah rızası cın sesımızı duyun bızı kımse ıse almıyor
    Cevapla
  • Mahsum doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu lise şartlandırması kalksın lütfen biz keyfimizden mi okumadık liseyi geçimimiz olmadığından çalışıp eve bakmak zorunda kaldığımızdan okumadık!
    Cevapla
  • burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    başvuru başladımı nerden başvuracaz
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım uzmanliga lise mezunu bekciliğe lise mezunu alıyorsunuz ilk okul ve orta okul mezunu olanlar yaşamasınlar milyonlarca orta okul ve ilk okul mezunu insanlar var bize hiç şans taninmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri