Erdoğan 'güvenmiyorum' demişti! MHP harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anket şirketlerine güvenmediğini söylemesinin ardından MHP'den de bu açıklamaya destek geldi.

Erdoğan 'güvenmiyorum' demişti! MHP harekete geçti
Erdoğan 'güvenmiyorum' demişti! MHP harekete geçti
GİRİŞ 03.03.2019 10:52 GÜNCELLEME 03.03.2019 10:52
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, partisinin Çerikli Belde Teşkilatı'nın aday tanıtım toplantısına ve MHP Kırıkkale İl Başkanlığı'nca organize edilen seçim irtibat bürosu açılışına katıldı.

"TEKLİFİMİZ KOMİSYONDA"

Anket sonuçlarının kamuoyunu yanılttığı gerekçesiyle TBMM'ye kanun teklifi sunduğunu aktaran Karakaya, "Vermiş olduğumuz kanun teklifi, şu anda komisyonda. Hatırlanacağı üzere Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuda rahatsızlıklarını dile getirdi. Şimdi bir anket yayınlanıyor bir adayı yüzde 60 gösteriyor. Ama başka bir anket yayınlanıyor, aynı adayı yüzde 30 gösteriyor, yani bu kadar farklılığın olması şunu gösteriyor, demek ki burada bir güvensizlik var. Anketlerle ilgili künyeyi soruyorsunuz, bu anketi kime yaptınız bugün en basit bir anketin bilimsel esas ve kurallara uyarak maliyeti 30-40 bin lira. Türkiye genelinde çok daha fazla sadece bir ilden bahsediyorum." dedi.

"3 GÜNDE BİR ANKET YAPTIRIYOR, PARASINI KİM VERİYOR"

Anket sonuçları açıklanmadan önce kim tarafından, kaç liraya yaptırıldığı gibi hususların açıklanması gerektiğini aktaran Karakaya, şunları söyledi: 

"Şimdi adam 3 güne bir anket yayınlıyor. Kim veriyor bunun parasını, söylemiyor. Sorulduğu zaman ise 'sır' diyor. Oysa kamuoyuna açıklanan anketlerin kim tarafından yaptırıldığı, kaç liraya yaptırıldığı, anket açıklanmadan önce burada bizim teknik olarak örneklimi dediğimiz anketin esasların bunların seçiminin hangi bilimsel esaslara göre yapıldığı, verilerin nasıl analiz edildiği mutlaka anket sonucu açıklanmadan söylenmesi gerekir. Hatta bunu açıklamadan yayınlayan yayın kuruluşlarına dahi cezalar vardır.

Anket yapmadığı halde yapmış gibi yayınlayanlar kendileri söylüyorlar, bunu televizyonlarda itiraf ediyorlar. İstanbul Borsası'nda bir şirketin hisse senedinin manipüle etmenin hapis cezası var.

HERKES BİLİMSEL ESASLARA GÖRE YAPSIN

Bu yasa çıksın bu düzenleme yapılsın, herkes bilimsel esaslara göre araştırmalarını yapsın. Biz de o araştırmanın güvenlik derecesinin ne olduğunu bilerek evlerin nasıl tespit edildiğini, örneklemenin nasıl seçildiğini hangi bilimsel esaslar kullanıldığını bilelim.

Dönüp, 'Bu ankete şu oranda güvenebiliriz, bu oranda güvenemeyiz' diyebilelim. Şu anda böyle bir şey yok, tamamen manipülasyon. Bu yasal düzenlemenin yapılması lazım. Bu konu gündeme geldi, hepimizin de bu düzenlemenin yapılması için gayret göstermesi lazım. Aksi takdirde bizi kandırıyorlar."

YORUMLAR 18
  • CUMHUR İTTİFAKI 5 yıl önce Şikayet Et
    Rehavete kapılmadan 31 MART sabahına kadar çok çalışmalıyız.Cumhur ittifakının her İlde her İlçede kazanması için Gece ,Gündüz demeden çok çalışmalıyız. RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN. AMİN
    Cevapla
  • Selin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerin algı operasyonu.. Gerçek sandıkta anlaşılır ve büyük ihtimalle cumhur ezip geçecek
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Anket şirketlerinin çoğu Gezi Finansörü Soros destekli Zillet ittifanı yüksek gösterip algı operasyonu yapıyorlar? nasıl olsa Sahtekarlık bedava?. :))
    Cevapla
  • Ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli çok haklı, son seçimde anket şirketlerinin yüzde 90ı mhp yi yüzde 5 gösteriyodu ama mhp yüzde 11 aldı. İki kat hatalı tahmin etmek ya beceriksizliktendir yada milliyetçiler fetö destekli İPe kaysın diye oyundur
    Cevapla
  • çelebisoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Terör ortağına oy vermez bu yüce millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer