FETÖ’cü albay otomatiğe bağladı, eşini de tanımadı

15 Temmuz’da TRT’yi işgal emrini veren eski albay Müslüm Kaya, hakimin ''Tanıyor musun'' diyerek saydığı isimler arasında yer alan eşini de tanımadığını söyledi.

FETÖ’cü albay otomatiğe bağladı, eşini de tanımadı
FETÖ’cü albay otomatiğe bağladı, eşini de tanımadı
GİRİŞ 04.03.2019 09:42 GÜNCELLEME 04.03.2019 11:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki “ana darbe” davasında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Kurmay Albay Müslüm Kaya, mahkeme başkanının “Ayşegül Kaya’yı tanıyor musun” sorusuna “Tanımıyorum” yanıtını vererek eşini bile inkâr etti. 

 

 

Müslüm Kaya, AKOM, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi, Taksim ve TRT’nin işgal edilmesi için birçok darbeci askeri görevlendirmşti. Birçok vatandaşın yaralanması ve şehit edilmesinin azmettiricisi olan Kaya, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından firar etmişti. Kaya Konya’da yakalanmıştı. 

BÜTÜN DELİLLERİ İNKÂR ETTİ 

 

 

Kaya, diğer darbeci sanıklar gibi elde edilen görüntü, WhatsApp mesajları, tanıkların teşhis ve anlatımlarına rağmen savunmasını “inkâr politikası” üzerine kurdu. Mahkeme Başkanı Cem Karaca’nın dosya kapsamında yer alan bazı isimleri sorduğu sanık Kaya, hepsine “Tanımıyorum” şeklinde cevap vererek “inkar stratejisi” izledi.  

SORULARA EZBERLENMİŞ CEVAPLAR

Mahkeme başkanının, söz konusu kişiler arasında “Ayşegül Kaya’yı tanıyor musun” diye sorması üzerine sanık Müslüm Kaya, yine “Tanımıyorum” yanıtını verdi.  Mahkeme Başkanı Karaca’nın, “Eşiniz değil mi” diye sorduğu sanık Müslüm Kaya, “Özür dilerim, o benim eşim.” yanıtını verdi. Başkan Karaca da “Az daha ‘eşimi de tanımıyorum’ diyeceksin.” dedi. 

Kaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararla, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” bir ve “bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme” suçundan 3 olmak üzere 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

YORUMLAR 5
  • HAHAHA 5 yıl önce Şikayet Et
    Katalogdan seçtiği için tanıyamamıştır belki hakim bey.!!! Şeref yoksunu haysiyetsizler. Allah sizleri en acı şekilde cezalandırsın inşallah.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya makam para , insana neler yaptırır yalan inkar ikiyüzlülük
    Cevapla
  • caner 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar her şeyi reddetmeye şartlanmış adi satılık hainler
    Cevapla
  • teo 5 yıl önce Şikayet Et
    Kapasite olmayınca soru çalarak kazanılan sınavla girilince albay da olsa böyle oluyor aklını ruhunu satmış insan toplulukları
    Cevapla
  • Ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatanini tanimayan, esini tanirmi,?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti