Şeytani entrikalara dikkat!

Dün Yeni Zelanda'da 49 Müslümanın camide alçakça katledilmesi, Mahmud Esad Coşan'ın 1992 yılında yazdığı bu yazıyı akıllara getirdi.

Şeytani entrikalara dikkat!
Şeytani entrikalara dikkat!
GİRİŞ 16.03.2019 14:51 GÜNCELLEME 16.03.2019 14:51
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Esad Coşan, yazısından haçlıların yaptığı katliamlardan bazılarını hatırlatıp uyarıyor; "Önce düşmanı çok iyi tanımalı, gevşememeli, palavra propagandalara, sinsi politikalara ve şeytanî entrikalara aldanmamalıyız..."

İşte Mahmud Esad Coşan'ın o yazısı:

İlk haçlı orduları Avrupa’dan Anadolu’ya doğru gelirken, yolları üzerindeki Tuna vadisi, Macaristan, Bulgaristan ovalarındaki bütün şehirleri, ahalileri hıristiyan olduğu halde, yağma edip yakıp yıkmışlar, rastladıkları yahudileri merhametsizce ve korkunç işkencelerle boğazlamışlar. Anadolu’da daha korkunç vahşet göstermişler. İmparator Alexis Komnen’in kızı Anna Komnen’in görgü ve beyanına göre “En büyük eğlencelerinden biri, rastladıkları müslüman çocukları öldürmek, kızartmak ve yemek.” imiş. İngiliz tarihçisi Mills de (s. 183), Haçlıların insan eti yediklerini doğruluyor:

“Antakya’da Fransız Bohemond (1055-1111), birkaç Türk esiri boğazlattı, herkesin gözü önünde kızarttı, sonra seyredenlere, buralara bu iştahını tatmin etmek için geldiğini söyledi.”

Haçlılar Fîruz adlı bir Ermeni’nin hıyanetinden faydalanarak Antakya Kalesi’ne girdiler, şehre dalınca 10.000 Türk’ü boğazladılar ve bütün camileri yaktılar. Papaz Lemo İne olayı şöyle anlatıyor:

“Bizimkiler sokakları dolaşıyor, rastladıkları çocuklarla ihtiyarları paramparça ediyorlardı; ancak o gün herkes boğazlanamadı, bizimkiler geri kalanları ertesi gün kestiler.”

Sonra ordu Kudüs’e vardı, dört gün muhasaradan sonra kadın, çocuk dâhil bütün müslüman ahali (70.000 kişi) kılıçtan geçirildi. Hz. Ömer Camii’ne sığınmış 10.000 müslüman da katledildi; katliam sekiz gün sürdü, başka mezhepten olan pek çok hıristiyan da katledildi. Tarihçi Fuller; ikinci Kudüs katliamının, ani bir tehevvür ve heyecan neticesinde değil, önceden düşünülüp hazırlanmış bir plan gereği yapıldığını, çocuklar, bebekler, zayıflar ve kadınların bile boğazlandığını beyan eder.

Haçlı reisleri savaşta yaptıkları akdi ve verdikleri sözü de tutmuyorlardı. Mesela İngiliz Kralı Richard (1157-1199), silahsız insanların boğazlanıp denize atılmasını emretmiş, hayatlarını bağışlayacağına söz verdiği 3.000 kişiyi de katlettirmişti.

Kitaptaki sayısız misaller günümüzdeki Bosna-Hersek katliamlarının, Kafkasya ve Orta Asya olaylarının, dünyanın her yerindeki müslüman kıyımlarının kökenlerini bize bütün açıklık ve çıplaklığıyla gösteriyor.

O halde ne yapmalıyız?

Önce düşmanı çok iyi tanımalı, gevşememeli, palavra propagandalara, sinsi politikalara ve şeytanî entrikalara aldanmamalıyız.

Hemen ve derhâl, bu gibi zulümlerin bir daha tekerrürüne imkân vermeyecek her türlü tedbiri almalı, her türlü plan, proje, silah, araç ve gereç tedarikini (en gelişmiş ve mükemmel cinsinden), mutlaka ve muhakkak yapmalıyız. Hem ferden, hem grup olarak, hem de devlet ve milletçe...

Bütün müslümanlar, dünyanın her yerinde, her türlü ihtilaf ve tefrikayı bırakıp birleşmeli, her cihetten mazlum müslümanların imdadına vakit kaybetmeden yetişmelidir. Aksi takdirde diğer müslümanların başına da aynı müthiş mezalimin gelebileceği, onların topraklarının da Bosna-Hersek’e dönebileceği asla unutulmamalıdır.

Mahmud Esad Coşan  (Rh.A)
Başmakaleler
Aralık 1992

YORUMLAR 32
  • Raşid 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin Mahmut Esad Coşan (قدس الله سره) hocamıza!.. Çok büyük ilim adamı ve ciddi mücahid adamı idi!..
    Cevapla
  • Aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah Mahmut Esad Çoşan Hocamızdan razı olsun.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Onu da orda şehit ettiler zaten
    Cevapla
  • gökhan ay 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söyledi esad hoca.
    Cevapla
  • Abdullah Er 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hocama rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Büyük ilim ve bilim insanıydı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!