AK Parti itiraz etti: Oylar yeniden sayılıyor...

AK Parti başta Ankara'da 25 ilçede seçim sonuçlarına itiraz etti. Türkiye'nin dört bir tarafından ise seçim sonuçlarına itirazlar geldi.

GİRİŞ 02.04.2019 16:48 GÜNCELLEME 02.04.2019 16:59
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

AK Parti Ankara'da 25 ilçede seçim sonuçlarına itiraz etti.

BARTIN'DA AK PARTİ'DEN İTİRAZ

1 Mart 2019 günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Bartın Belediye Başkanlığı'nı MHP Belediye Başkan adayı Cemal Akın'ın 169 farkla kazanmasının ardından AK Parti il Başkanlığı itirazda bulundu.Bunun üzerine Bartın İl Seçim Kurulu oyları yeniden saymaya karar verdi. IMKB Ortaokulu'nda sabah saatlerinden itibaren başlayan oy sayımı sürüyor.

 

 

BELEDİYE MECLİSİ'NDE BİRİNCİ ÇIKMIŞLARDI

Öte yandan, belediye meclisinde AK Parti'nin önde olduğu MHP'nin ise başkanlıkta birinci çıktığı öğrenildi. Yeniden yapılacak olan sayımın ardından AK Parti'nin Bartın Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Aldatmaz ile MHP'nin Belediye Başkan adayı Cemal Akın'ın arasından yeni başkanın belirlenmesi bekleniyor.

SİİRT VE IĞDIR'DA DA İTİRAZ EDİLDİ

AK Parti, 72 bin 680 seçmenin oy kullandığı, HDP'nin bin 409 oy fark ile kazandığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

Iğdır'da, 'cumhur ittifakı'nın adayı MHP'li İsa Yaşar Tezel, HDP'li Yaşar Akkuş'un kazandığı yerel seçimin resmi olmayan sonuçları için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. 

MHP KARS'TA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Cumhur İttifakı'nın MHP'li Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, Kars'taki 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti.

MHP'NİN KAZANDIĞI KARAMAN'DA AK PARTİ İTİRAZ ETTİ

Karaman'da, yerel seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre, MHP'nin adayı Savaş Kalaycı, yüzde 39,57 oy oranıyla kazandı. AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanlığı'nca 341 sandığın tamamı için itirazda bulunuldu. 

MHP AK PARTİ'NİN KAZANDIĞI AKSARAY'DA İTİRAZ ETTİ

AK Parti'nin adayı Enver Dinçer'in resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre, belediye başkanlığını kazandığı Aksaray'da, MHP Merkez İlçe Başkanlığı'nca seçim kuruluna itirazda bulunuldu. 

MHP YOZGAT/ AYDINCIK'TA İTİRAZ ETTİ

MHP,  Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu. MHP Aydıncık  Belediye Başkan Adayı Selahattin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirtti.

ARDAHAN'DA İTİRAZ

 AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, Ardahan'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi. Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Ardahan Belediye Başkanlığı ile Ardahan İl Genel Meclisi üyeliği seçimlerinde bazı sandıklardaki sonuçlara itirazda bulunduklarını belirtti.

DENİZLİ'DE 3 İLÇEDE İTİRAZ

Denizli'nin Honaz, Babadağ ve Baklan ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz edildi. Babadağ ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ali Altı, rakibi AK Parti'li Salim Demirezen'den 17 oy fazla alarak, seçimi kazandı. 

AK PARTİ ANTALYA'DA 19 İLÇEDE İTİRAZ ETTİ

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 19 ilçede seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini açıkladı. Taş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Antalya Büyükşehir Belediye oylarının yeniden sayılması için 19 ilçede itiraz ediyoruz. Sahada cansiperane çalışan ve partimize oy veren kardeşlerimizin 1 oyunun dahi boşa gitmemesi için yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Milletin iradesine sahip çıkacağız" dedi. 

MHP KIRŞEHİR / MUCUR'DA İTİRAZ ETTİ

MHP Kırşehir İl Başkanlığı, Mucur ilçesinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.İl Başkanı Arif Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mucur Belediye Başkanlığı seçimini 54 oy farkla kaybettiklerini aktararak, tespit ettikleri bazı yanlışlıklar nedeniyle dün 22 sandık için Mucur Seçim Kuruluna itirazda bulunduklarını bildirdi.

YALOVA'DA İTİRAZ EDİLDİ

Yalova’da AK Parti İl Teşkilatı, CHP’nin lehine sonuçlanan seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini söyleyen AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, "Bir takım hatalardan dolayı rakamlarda ciddi miktarda Adalet ve Kalkınma Parti’sinin oyları kayba uğramıştır. Seçim hâkimliğine itirazda bulunacağız" dedi.

AK PARTİ SAMSUN'DA İTİRAZ ETTİ

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından Atakum ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edildi. AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atakum'da ilçe belediye başkanlığı ile ilçe belediye meclis üyeliği yönünden itirazlarını ilçe seçim kuruluna verdiklerini söyledi.

İSTANBUL'UN TÜM İLÇELERİNDE İTİRAZ EDİLMESİ BEKLENİYOR

AK Parti, İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etme kararı aldı. AK Parti, bugün saat 15:00'e kadar İstanbul'un 39 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etme kararı aldı.

KOCAELİ'DE DE İTİRAZ EDİLECEK

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, merkez İzmit ilçesi başta olmak üzere Kocaeli’nin bazı ilçelerindeki seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini belirtti.

İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ OYLAR YENİDEN SAYILIYOR

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde İYİ Parti, resmi olmayan sonuçlara göre, 847 oyla kaybettiği belediye başkanlığı seçimine itiraz etti.

AK PARTİ KARAMAN'DA İTİRAZ ETTİ

Karaman’da AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, 341 sandığın tamamı için itirazda bulunuldu.

Kesin olmayan sonuçlara göre, MHP'nin adayı Savaş Kalaycı, yapılan seçimi yüzde 39,57 oy oranıyla kazandı. Pazar günü gerçekleştirilen ve 93 bin 339 seçmenin oy kullandığı Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde; 90 bin 701 oy geçerli, 2 bin 638 oy da geçersiz sayıldı. MHP'nin adayı Savaş Kalaycı, 35 bin 893 oy alarak, yüzde 39,57, AK Parti'li aday Mahmut Sami Şahin ise yüzde 38,41 oranla 34 bin 842 oy aldı. 1051 oy farkıyla MHP'li Kalaycı, resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığına seçildi. AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanlığı, bugün öğleden sonra oy kullanılan 341 sandığın tamamı için itirazda bulunulduğu öğrenildi.

SADİ GÜVEN: SAAT 15'E KADAR SÜRELERİ VAR

Bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kurullarına itiraz süresinin  olduğunu hatırlatan YSK Başkanı Sadi Güven, "İlçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme  süresi var. İl seçim kurullarında bir günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük  bir süre içerisinde itirazlara karar verecekler. Sonra 3 gün içerisinde de  isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek." diye konuştu.

YORUMLAR 47
  • ANKARALI 4 yıl önce Şikayet Et
    ZİLLET İTTİFAKI Seçimleri kazanamayacağını anlayınca Sahtekarlığa,Şaibeye ve Hileye başvurmuşlar. Ve Ak partinin Oylarını çalmışlardır. ANKARA ve İSTANBUL' daki Tüm Sandıklar ve Pusulalar yeniden Sayılsın ve İncelensin.
    Cevapla
  • RTE... 4 yıl önce Şikayet Et
    seçim en baştan yeniden yapılmalı Ankara da ilçe genelinde ak parti iken büyükşehiri nasıl kaybeder saçmalık bu. #YENİDENSEÇİM#
    Cevapla
  • Ekber 4 yıl önce Şikayet Et
    Oy pusulasının baskısı siyah oy mühürleri siyah pusulada mühür zor gözüküyor yada gözükmüyor oy mühürleri kırmızı olması lazım ki daha belirgin olması gerekir ysk yetkililerinin dikkatine!
    Cevapla
  • Doğulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Demeki neymiş kemal baya güvenmişki bunlara ittifak yapmış bunlarla. Biz nasıl olursa olsun kazanacağız usulsuzluklada olsa kazanacağız demiştir.. Ve yaptı yapacağını. Bu kemalden korkulur..
    Cevapla
  • Vatann sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Türkiye’de oylar kontrol edilmeli sandık başlarına kimler oturdu araştırılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde