AK Parti'den İstanbul kararı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti'nin İstanbul'un bütün ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz ettiğini açıklayarak, "Mevzuata aykırı hileler ve usulsüzlükler tespit ettik" dedi.

GİRİŞ 02.04.2019 15:14 GÜNCELLEME 02.04.2019 16:02
Bu Habere 348 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına ilişkin yapılacak itirazlar için 3 gün süre olduğunu açıklamıştı.

 

 

AK PARTİ TÜM İLÇELERDE İTİRAZ ETTİ

AK Parti, bugün saat 15:00 itibari ile İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etti.

 

 



ŞENOCAK'TAN AÇIKLAMA

"İtirazlarımızı 39 ilçe seçim kurulana bugün saat 15.00 itibariyla teslim ettik. Mevzuata aykırı hileler ve usulsüzlükler tespit ettik. Binali Yıldırım beyin sandık tutanağa ve cetvele 127 olarak işlenmiş ama burada bir farklılık var. Bu verileri giren memurlar, bu verileri sadece sıfır olarak kayda girmişler. 2675 oy var bizim bu şekilde tespit ettiğimiz. Bunlar YSK'da bu şekilde görünüyor. Bunlar üzerinde gerekli hukuki işlemi başlatacağız. Bizim bu süreç içerisindeki tüm oy kullanan seçmenlerimizin hakkını hukukunu koruyarak süreci o şekilde işletmek istiyoruz.

İLÇE SEÇİM KURULUNA ÇAĞRI

Ben burada tekrar ilçe seçim kurulunu bu süreci yönetme konusunda daha gayreti davranma konusunda davet etmiş olayım. Birbirini tutan bir sonucu siz veri aktarırken sıfır olarak kaydedemezsiniz. Geçersiz oyların yeniden sayılması noktasında yine devam ediyoruz. 319 bin 578 geçersiz oy durumuyla karşı karşıyayız. Bu yeni durumda zarfın içindeki bir pusulanın eksikliği ya da fazlalığı nedeniyle binlerce oyun geçersiz olması durumuyla karşı karşıyayız.

25 BİN OY GEÇERSİZ KABUL EDİLMİŞ

Bin sandıkta 25 bin oy geçersiz olarak kaydedilmiştir.Demokrasilerde asıl olan şeffalıktır. İBB meclis üyeliği seçim sonucunda Cumhur İttifakı 180, Millet İttifakı 130 olarak görülmesi şaibe oluşturmaktadır."

YORUMLAR 348
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Masraf hiç önemli değil. Seçimler yenilensin....
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece İstanbul değil Ankara başta olmak üzere Akpartinin kazanamadığı tüm illerde kapsamlı oy sayımı yapılmalı gerekirse seçim yenilenmeli
    Cevapla
  • HAKKIMIZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp sandıklarda o kadar Oy çalmış ve Pusulardada binlerce Oyu yanlış yere kaydırmış. Chp'nin yaptığı Oy sahtekarlığından sonra. ALLAH'ın izniyle İstanbul'u BİNALİ YILDIRIM kazanacak.Ve Kazanmakta Hakkıdır.
    Cevapla
  • levent 5 yıl önce Şikayet Et
    1 sandıkta toplam kaç oy var acaba. benim başkan olduğum sandık en fazla 500 oy alabilecek kapasitedeydi. ve 350 oy pusulası vardı. (25000) yirmi beş bin lik sandık ne olaki:))
    Cevapla
  • Leventim 5 yıl önce Şikayet Et
    Düzgün okursan BİN sandık diyor BİR değil
    Cevapla
  • hsn 5 yıl önce Şikayet Et
    ilçelerde cumhur ittifakına oy veren insan neden büyükşehirde millet ittifakına versin ki bu zaten şaibeyi katlıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak