İtiraf etti: Beynimiz bitmiş, bize Kur'an yaktırdılar!

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada hüküm giyen sanık, başka bir dosyada verdiği ifadesinde örgütün talimatıyla Kur'an-ı Kerim'i yaktıklarını söyledi.

İtiraf etti: Beynimiz bitmiş, bize Kur'an yaktırdılar!
İtiraf etti: Beynimiz bitmiş, bize Kur'an yaktırdılar!
GİRİŞ 05.04.2019 12:08 GÜNCELLEME 05.04.2019 12:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

"Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan aldığı 5 yıl hapis cezası ertelenen O.İ, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık İ.G'nin yargılandığı bir başka FETÖ davasında tanık olarak dinlendi.

 

 

Ceza aldığı davada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığını ifade eden tanık, örgüt propagandasının yapıldığı sohbetlere katıldığını belirtti. 

FETÖ'nün mütevelli heyetinin yer aldığı sohbetlere herkesi doğrudan almadığını, güven elde ettikten sonra mensuplarını buraya dahil ettiğini dile getiren O.İ, örgütün "dini bütün ve vatansever öğrencileri okutacağız." kurmacasıyla insanları kandırdığını dile getirdi. 

 

 

FETÖ'nün sözde üst düzey yöneticilerinin, "Türkiye'de eğitim gören çocukları belli bir aşamaya getirdikten sonra bunların yurt dışında ülkemizi temsil edeceği"ne ilişkin sözlerine inandıklarını aktaran tanık, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından bile bu örgüte inandığını ancak tutuklu kaldığı sürede yaşadıklarının bu düşüncesini değiştirdiğini ifade etti. 

''BEYNİMİZ GİTMİŞ EFENDİM''

Tanık O.İ, örgütle ilgili bildiklerini şu şekilde anlattı:

"FETÖ, darbe girişiminden sonra 'Gözaltına alınan insanlara cezaevinde tecavüz ediyorlar, sohbete katılan hanımlara işkence yapıyorlar.' şeklinde propaganda yaptı. Gözaltı süresince bunun yalan olduğunu ve örgütün de bizi kandırdığını anladım. Bize 'kitapları saklayın ve yakın' dediler. Bize Kur'an-ı Kerim'i yaktırdılar. Beynimiz gitmiş efendim. Şimdi utanıyorum ama bakıyorum FETÖ'cüler şimdi her şeyi inkar ediyor." 

Mahkeme başkanının "Kur'an-ı Kerim'i niye yaktınız " sorusuna üzerine O.İ, "Çünkü bizi korkuttular. 'Bir arkadaşımıza şiş soktular, sohbete giden hanımlara işkence yapıyorlar' diye korku saldılar. Ben şimdi bu yalanları herkese anlatıyorum." cevabını verdi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu meymenetsiz Pensilvanya İblisine her aklıma geldiğin de beddua ediyorum
    Cevapla
  • MHP 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı
    Cevapla
  • İhsan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hey melun ALLAH seni ve senin gibileri kahretsin, İslam'a hizmet için size inanıp saf temiz olan biryığın insan size inandı aile hayatı dağıldı yuvalar bozuldu, devletini milletini seven insanlar intahar Edip canlarına kıydılar, ALLAH Seni ve senin tüm örgütünde olupta bu millete kurşun sıkan tüm örgütünü kahretsin, ALLAH suçsuz olupta sıkıntı çeken vatanperverlere ve ailelerine sabırlar versin güç versin, inşaallah suçsuz olanlarada devletimizin hukukçuları Devlet başkanımızın yardımıyla aklanır ve paklanırsınız
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütüne üye olmaktan 5 yıl ceza alıyor ve bu ceza erteleniyor. Eyyyy hakim bir de ödül verseydin bari
    Cevapla
  • imam 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna "çüş!" denir. Şimdiye kadar yaktığın şeyin Kur'an olduğunu bilmiyor muydun? Biliyordun. O zaman neden yaktın? çünkü menfaat beklentin vardı. Peki şimdi neden böyle konuşuyorsun? Çünkü artık menfaatin bu tarafta ve böyle konuşmanı gerektiriyor. Siz işte busunuz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...