AK Parti'den çok çarpıcı Maltepe açıklaması! CHP bakın neler yapmış...

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, İstanbul seçimlerine yönelik çok çarpıcı detayları açıkladı. Maltepe'de yeniden başlayan oy sayımını işaret eden CHP ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 15.04.2019 15:30 GÜNCELLEME 15.04.2019 16:09
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Abdullah Güler'in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde; 

 

 

Maltepe'de şu an oy sayımı devam ediyor. 22. madde çok açık. Büyükşehir belirlenebilmesinin 39 ilçenin birleşitirilmiş tutanaklarının il seçim kurulan verilmesi gerekir. Şu anda Maltepe ilçesinde tamamlanmadan İl seçim kurulu mazbatayı veremez. Büyükçekmece'de ilçe nüfus müdürlüğünde çalışan ve şu an tutuklu olan şahıs usulsüz seçmen kaydı yapmıştır. Seçmen olarak hukuken tanınması mümkün olmayan 11 bin kişinin olduğu gözükmektedir. Şimdi siz nüfus kayıt sisteminde olmayan kişileri Büyükçekmece'de oy kullandırdınız. Şimdi YSK bunu inceleniyor. Aradaki fark zaten 4 bin. Hiçbir vasfı olmayan kişilerin sandık başkanı yapıldığı ortaya çıktı. Usule uygun şekilde seçim yapılmadı. Yine bölgede daha birçok usulsüzlük için yaptığımız başvuruyu YSK inceliyor. 

''CHP İTİRAZ ETTİ, SAYIM TASNİF EKİBİ KALDIRILDI''

6 ilçemizde yaptığımız itirazlara İl seçim kurulu itirazımızı kabul ettik. Sonrasında CHP buna itiraz etti. Bu sayımların durdurulmasını ve engelleyen CHP'dir. Sonra biz buna itiraz ettik. YSK bunu kabul etti. Oy sayımını hızlandıralım dedik. CHP heyeti sayım tasnif ekibinin kaldırılmasını talep ettiler ve kaldırıldı. Mazbata mazbata diye tutturuyorlar ya. Bu kez gidip ilçe seçim kuruluna gidip tasnif ekibi istediler. Baskıyla, zorla bunu kabul ettirdiler. 

 

 

''CHP TEKRAR HEYET KURDURDU''

Baktılar ki CHP yetkilileri mazbata diye tutturdular ve alalacele ilçe seçim kurulları hakimlerini baskı altına alarak, yeniden sayım tasnif heyeti kurdular. Bu da yetmez yeni bir tane olsun dediler, o da yetmez 30’a çıkarttılar. Ben size burada bir belge göstermek istiyorum. 298 sayılı seçim kanununun 18’inci maddesi bir ilçede ilçe seçim kurulunun nasıl kurulacağına dair bir kanun maddesi. 20’inci madde de yetki ve görevlerini anlatır. Bir ilçede seçimin düzenle yürütülmesini sağlamak için tedbirleri almak ilçe seçim kuruluna verilmiş. 7 tane üyesi var. Maltepe’de kimler var? CHP var, AK Parti var, MHP var, Saadet Partisi var. Bu belgeye göre ilçe hakimi kendi bireysel tasarrufuyla bir karar veriyorlar. Şunları şunları yapacağız diye. Oldu bitti ile kargaşa çıkararak bir işlem tesis ediyorlar. Biz bunu YSK’ya taşıdık. İlçe seçim kurulu var orada, bir kurul ancak karar verebilir. Kurul tedbirleri alabilir. Siz bir hakim olarak tek başınıza bir imza açarak, ikinci hakimi de getirerek bir karar oluşturamazsınız. YSK da evet böyle bir işlem tesis edilemez, ve kendisi de çok net bir karar verdi. Ve dedi ki, bu şekilde her iki karara vererek bu şekilde bir işlem tesis edemezsin dedi. 

''HER TÜRLÜ ENGELLEYİCİ PARTİ CHP'DİR''

CHP’lilere sormak lazım. Böyle mi yapmak lazım? Sonra da diyorlar ki kargaşa çıkarıyorlar. Şunu çok net söylüyorum. Bugüne kadar yapılan oy sayımıyla ilgili her türlü engelleyici parti CHP’dir. Burada aynı zamanda MHP’nin belediye başkanı ile ilgili oy pusulaları sayılıyor. Bir oy bile önemlidir. Net bir şekilde sandıkta kime nasıl oy verildiğinin açık şekilde ortaya çıkartılması için şeffaf, her türlü güvenlik tedbirlerinin alındığı bir alanda bu oy sayımının ve doğru mu yanlış mı diye denetimin yapılmasını niye istemiyor?

''BU BİLE SEÇİMİN İPTALİNİ GEREKTİRMEKTEDİR''

İki üç kişiyle oy sayımı yaptılar. MHP ve AK Parti üyesi olmadan torbaları açtılar, usulsüz şekilde açtılar. O torbalarda ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bile seçimin iptalini gerektirmektedir.

Bu aceleciliklerini halen anlamış değilim. Yasal ve hukuki süreç devam ediyor. 

YORUMLAR 25
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    devlette gorev yapan memur kadrolarının çoğu chpli ve gizli fetöcü ak parti on yedi yıl fetö öncesi chpli kadrolar memura en yüksek maaşı ver ama karşılığı yok ..
    Cevapla
  • bbbbb 5 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun
    Cevapla
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    ysk ya buyuk nebal bunun adaletle haletmesi gerek
    Cevapla
  • Yaşar 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP bütün kötülüklerin anasıdır...
    Cevapla
  • Caner 5 yıl önce Şikayet Et
    Oraya gelen Ve Chp Adına oy kullanan kişilerin sırayla en üstten alta kadar hepsinin cezalandırılması kimin eli varsa hepsinin ağır ceza almasını istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!