Maltepe'deki oy sayımında yeni gelişme: Sayı 6'ya çıktı

Maltepe'de sayım yapılan terminal sayısı 2'den 6'ya çıktı. Dün ise Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmasının ardından, Maltepe'de dün yeniden başlayan ve akşam sona eren sayıma, kaldığı yerden tekrar başlandı. Kalan 94 sandığın sayım işlemleri devam ediyor...

GİRİŞ 16.04.2019 12:00 GÜNCELLEME 16.04.2019 13:12
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren YSK, Maltepe'de 400 sandığın yeniden sayılma kararını durdurmuştu.

 

 

94 SANDIK KALDI

YSK'nın aldığı kararla birlikte Maltepe'de, 500 sandığın yeniden sayılma kararı durduruldu. Sayıma ara verildi. 986 sandığın sayıldığı Maltepe'de, 94 sandığın sayım işlemlerine bu sabah devam edilecek.

 

 

MALTEPE'DE SAYIM NE KADAR SÜRECEK? SON DURUM NE?

Görevliler tarafından 123 sandıkla başlanan sayımda, sandık sayısının şu ana kadar 119'a indiği öğrenildi. Kurul sayısının 6'ya çıkarılması üzerine sayımın yarına kadar tamamlanması bekleniyor.

NELER YAŞANMIŞTI?

12 NİSAN GECESİ ARBEDE ÇIKMIŞTI

Maltepe'deki oy sayımında CHP’lilerin sayımı oldubittiye getirme çabaları sonucu arbede çıkmıştı. 10 gündür, İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın, sayımı hızlandırmak için "kurul sayısını 2'den 12'ye çıkaralım" teklifini AK Parti kabul ederken, CHP ise süreci yavaşlatmak için reddediyordu. Akşam saatlerinde ise sayımlar 12 kişilik kurulla sürerken organize olan CHP'liler, kendi personelini 32 kişilik kurula yetecek kadar ayarlayarak "32 kişiye çıkaralım sayım hızlansın" dedi ve dışarıdan getirttikleri kişileri kurula dayattı. 

Ancak bu sırada AK Partililer, ansızın gelişen bu durum karşısında yeterli personeli olmadığı için, 'bize neden önceden tebliğ edilmedi' diyerek duruma itiraz etti. Bu oldubittiyi sürdürmek isteyen CHP'liler ise 32 kişide diretince arbede çıktı.

AK PARTİ: CHP ÖNCE İTİRAZ EDİP SONRA KURUL İSTEDİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, dün İstanbul seçimlerine yönelik çok çarpıcı detayları açıklamıştı. Güler; "6 ilçemizde yaptığımız itirazlara İl seçim kurulu itirazımızı kabul ettik. Sonrasında CHP buna itiraz etti. Bu sayımların durdurulmasını ve engelleyen CHP'dir. Sonra biz buna itiraz ettik. YSK bunu kabul etti. Oy sayımını hızlandıralım dedik. CHP heyeti sayım tasnif ekibinin kaldırılmasını talep ettiler ve kaldırıldı. Mazbata mazbata diye tutturuyorlar ya. Bu kez gidip ilçe seçim kuruluna gidip tasnif ekibi istediler. Baskıyla, zorla bunu kabul ettirdiler. 

Baktılar ki CHP yetkilileri mazbata diye tutturdular ve alalacele ilçe seçim kurulları hakimlerini baskı altına alarak, yeniden sayım tasnif heyeti kurdular. Bu da yetmez yeni bir tane olsun dediler, o da yetmez 30’a çıkarttılar." dedi.

AK PARTİ DURUMU YARGIYA TAŞIDI

Maltepe’de şaibeler ve sandık sahtekarlıkları yargıya taşındı. AK Parti, Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan ile sandık kurulu başkanları ve üyeleri hakkında, “görevi kötüyü kullandıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Başsavcılığa verilen dilekçede bu görevlilerin seçim sonucunu doğrudan etkilediğine dikkat çekildi.

MALTEPE'DEKİ ARBEDE...

MALTEPE'DEKİ SANDIK BAŞKANLARI MERCEK ALTINDA

Oy sandıklarını Maltepe’de FETÖ bağlantılı 100’ü aşkın kişiye emanet eden Millet İttifakı, sol terör örgütleri ve PKK üyelerini de boş geçmedi. Sandık kurullarındaki 50'ye yakın kişinin PKK, MLKP, TKDP ya da DHKP-C ile irtibatı bulunduğu iddia edildi.

4 MUVAZZAF ASKER GÖREV ALDI İDDİASI

Hakkari'de görev yapan uzman çavuş A.O., 31 Mart yerel seçimlerinde Maltepe'de sandık kurulunda görev aldı. Hakkari, Ankara, Bolu ve Bursa'da görev yapan dört muvazzaf askerin, seçim günü Maltepe'de görev yaptığı iddia edildi.

AK PARTİ SEÇİMİN TEKRARI İSTENECEK

AK Parti kurmayları İstanbul'un Büyükçekmece ve Maltepe ilçelerinde organize biçimde yapılan usulsüzlük ve kaydırmaların belgeleyip YSK'ya İstanbul seçimlerinin tekrarı için olağanüstü itirazda bulunacağını duyurdu. 

Maltepe'de kalan 112 sandığın sayımının tamamlanmasından sonra İstanbul'daki başkanlık düğümünün büyük oranda çözüleceği düşünülüyor. Maltepe'deki son tutanakların YSK'ya gönderilmesi ile birlikte YSK'nın İBB Başkanını ilan edecek. Verilecek karara göre ise AK Parti elindeki delillerle birlikte YSK'ya olağanüstü itiraz hakkını kullanabilir.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ DURUMU NASIL OLUR?

Konunun uzmanı Av. Mehmet Sarı konu ile ilgili haber7.com'a çarpıcı tespitlerde bulundu. Sarı: 298 sayılı kanunun 130. maddesi uyarınca, YSK'nın vermiş olduğu ret kararına karşı olağanüstü itiraz yolu mevcut. YSK her ne kadar bir karar ihdas etmiş olsa da, bu karara karşılık başka somut delil ve belgelerin ortaya çıkması durumunda olağanüstü itiraz yoluyla tekrar YSK'ya kararını gözden geçirilmesi talep edilebilir. AK Parti temsilcisi, her ne kadar YSK böyle bir karar vermiş olsa da biz sandıklarda yapacağımız yeni tespit ve deliller ile olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak başvuracağız denildi. Ortaya çıkacak yeni delil ve belgenin tespiti ile bunlar gerekçe gösterilerek olağanüstü itiraz hakkı kullanılacaktır" dedi.

İSTANBUL SEÇİMLERİNDE SON DURUM

Dün basın mensupları ile toplantı düzenleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım rakibi CHP Adayı Ekrem İmamoğlu ile aralarındaki son oy farkını açıkladı. Yıldırım, "Başlangıçta 27 bin açıklanan rakamlar bugün 12 bin 200 seviyesine gerilemiştir." dedi.

YORUMLAR 28
  • CanTürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu Chp yi bildiği gibi ypsın psilikleri ortaya çıkmasın diye bütün bu korku endişeleri bunların bu hareketleri olmasa bu işi fetö yaptı derdim şimdi bunlar fetö ve Amerika ile işbirliği içindeler diyorum
    Cevapla
  • Damar 5 yıl önce Şikayet Et
    Ampule basilan muhru gecersiz olarak sayanlar kendiniz degilmisiniz
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kadar Hırsızlığa bu kadar Sahtekarlığa rağmen YSK Oy Sayılmasında neden direniyor anlamış değilim? Seçimlerin kafadan iptal edilmesi lazımdı.
    Cevapla
  • Gaziantep27 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet katiliyorum
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp seçimimizi murdar etmiştir. Murdar et yenmez. Millete Devlete seçim darbesi yapılmıştır. Bu seçim Yunanistanı Israili sevindirdi. Ey Millet Allah cc aşkına kendimize gelelim inşaAllah. Cumhur ittifakı milletin ta kendisi. Illet ittifakı dışı sevindiren ittifak. Sineğe kızıp yorganı sonrası evini yakma. Chp seçim çalışmasına çoktan başladı uyanık olmak zorundayız.
    Cevapla
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    bukadar hile var ortada hala sukadar bukadar sadik sayimina izin veriyor ysk galiba chp ye soruyor kactane sadik sayalim ve nerenin sandiklarini saylalim diye basibuyuk ilcesinin sandiklarida sayilmali bilmiyorum yeniden sayildimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı