YSK, İstanbul için toplandı! Karar ne zaman çıkar?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul'da AK Parti ve MHP tarafından yapılan olağanüstü itirazları görüşmek üzere toplandı. Görüşmelerin bir haftaya yakın sürmesi bekleniyor.

GİRİŞ 18.04.2019 13:20 GÜNCELLEME 18.04.2019 18:49
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

YSK'nın İstanbul'da Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alması ile beraber AK Parti'nin birleştirilen İstanbul ve Büyükçekmece için olağanüstü itirazı ile MHP'nin İstanbul ve Maltepe için yaptığı olağanüstü itirazları görüşmesi bekleniyor.

YSK'nın yapılan itiraz dosyalarını inceleme süresinin birkaç gün süreceği tahmin ediliyor.

3 BAVUL DOLUSU DELİL SUNULDU

 

 

Sadece İstanbul itirazı için YSK'ya üç bavul dolusu delil, 50 sayfalık dilekçe ve 15 ek belge sunuldu. Kurul üyelerinin delilleri inceleme süresinin 2 ile 4 gün süreceği ifade ediliyor.

DİLEKÇEDE NELER VAR?

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti.

BÜYÜKÇEKMECE VE BÜYÜKŞEHİR SEÇİMLERİ BİRLİKTE ELE ALINACAK

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmış ama bu itirazın, içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması nedeniyle olağanüstü itirazla birlikte görüşülmesini istemişti. YSK da bunu kabul etmişti.

Kurulun bu iki başvuruyu birlikte ele alması bekleniyor. Başvurunun Kurul gündemine alınmasından önce Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünün sistem üzerinden ön çalışma yaptığı öğrenildi.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZLAR

AK Parti'nin ardından MHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK'ya başvurmuştu.

YSK'nın, MHP'nin itirazını da aynı günlerde görüşeceği tahmin ediliyor.

YSK İSTANBUL KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Kararın açıklanma süresiyle ilgili A Haber yayınında konuşan Avukat Mehmet Sarı, itirazların görüşülüp neticelendirilmesine ilişkin "7 gün sonunda karar açıklanabilir" dedi.

Mehmet Sarı şöyle konuştu:

"Kanunumuzun 131. maddesinde YSK'nın çalışma usul ve yöntemlerine ilişkin bir atıfta bulunuyor. 131. maddenin ikinci fıkrasında şu şekilde ifade ediliyor. 110. ve 112. maddedeki itiraz sebeplerindeki konulara YSK derhal ve kesin olarak karar vermelidir. YSK, AK Parti'nin 'mazbata verilmesin' talebine, 7 günlük itiraz sürecinde başka bir itiraz olma ihtimaline binaen, 7 günlük itiraz süreci beklenmeli. İtiraz süreci bittikten sonra başka olağanüstü başka başvuru süreçleri değerlendirilebilir. Muhtemeldir ki bu 7 günün sonunda (İstanbul) karar açıklanabilir."

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 58
  • m. a 4 yıl önce Şikayet Et
    1 hafta ekrem için istanbulun altını üstünü getirmeye yeter. elektronik verileri kopyalamaya başladı bile. ağa babalarına ne bilgi sunacaksa artık
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul seçimi yenilenmelidir.
    Cevapla
  • keamu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben merak ediyorum birincisi neden il seçim kurulu sadece 6 ilçede oyları tekrar saydı halbuki akıbeti tümü yeniden sayılsın diye müracaat etmişti. Aradaki fark binde bir tüm oylar sayılmış olsa belki netice değişecekti. Şu halde il seçim kurulu hem seçim işlerini doğru yapamamış hemde verdiği kararla halkın önemli bölümünü kuşku içinde bırakmıştır. Eğer ysk bu hatayı düzelmezse bu kurum görevini yapmamış olur.
    Cevapla
  • mmm 5 yıl önce Şikayet Et
    kim neyin kafasıSINI YAŞIYOR. kazanan MAZBATAYI alır. ağlamasın HİÇ kimse.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    HSYK hala İstanbul il YSK da fetöcü temizliği yapamıyorsa vay bizim bağımsızlığımızın haline
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"