Arap, Kürt ve Türkmen aşiretleri duyurdu! PKK'yı titretecek haber

Şanlıurfa’da iftarda bir araya gelen Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi, terör örgütü PKK/YPG'ye sert tepki gösterdi.

Arap, Kürt ve Türkmen aşiretleri duyurdu! PKK'yı titretecek haber
Arap, Kürt ve Türkmen aşiretleri duyurdu! PKK'yı titretecek haber
GİRİŞ 17.05.2019 16:13 GÜNCELLEME 17.05.2019 16:13

Topraklarını işgal eden teröristleri barındırmayacaklarını dile getiren Arap, Türkmen ve Kürt aşiret liderleri, "Terör örgütü elindeki bölgelerde yakınlarımızı katlediyor. Çok yakın zamanda 9 kişiyi öldürdüler. Biz terör örgütünün karşısındayız, onları kabul etmiyoruz. İşgal ettikleri yerlerde onları bırakmayacağız, teröristlere nefes aldırmayacağız" dedi. 

Şanlıurfa'da, Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi’nin şubesi, düzenlenen törenle açıldı. Merkez Haliliye ilçesi İmambakır Mahallesi’ndeki şube binasında düzenlenen törene, çok sayıda Arap, Türkmen ve Kürt aşiret liderleriyle kanaat önderleri katıldı.

Meclisin Başkanı Rami El Saleh, yaptığı açıklamada, Suriyeliler olarak birlik ve beraberliklerini göstermek amacıyla Şanlıurfa'da şube açtıklarını söyledi. Terör örgütü PKK/PYD/ YPG'nin Suriye’de işgal ettiği bölgelerde insanları öldürmeye devam ettiğini belirten Saleh, ''Terör örgütü elindeki bölgelerde yakınlarımızı katlediyor. Çok yakın bir zamanda 9 kişiyi öldürdüler. Biz Suriyeli Arap, Türk, Kürt aşiretleri, kabileleri olarak terör örgütünün karşısındayız, onları kabul etmiyoruz. İşgal ettikleri yerlerde onları bırakmayacağız'' dedi. 

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Suriye’de tek bir örgüt üyesini bile kabul etmeyeceklerini vurgulayan Saleh, Türkiye’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Kayr Eyüp de yaklaşık 200 aşiret ve kabile olarak terör örgütüne karşı bir araya geldiklerini belirtti.

Terör örgütüne hep birlikte mesaj vermek amacıyla bir araya geldiklerine işaret eden Eyüp, ''Bu konuda Türkiye’den çok büyük destek alıyoruz. Azez, Gaziantep ve Şanlıurfa’da ofis açtık, yakında Kilis’te de açacağız. Meclisimizde Kürt, Türk, Arap, Hristiyan, Yezidi, Alevi var. Hepimiz bir aradayız ve teröristlere nefes aldırmayacağız'' diye konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama