Tartışmalar sonrası Komünist Başkan'dan 'Dersim' açıklaması!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye tabelasına Dersim yazılmasıyla ilgili "Karar, valilik makamına gönderildi, oranın kararına göre davranacağız" dedi.

Tartışmalar sonrası Komünist Başkan'dan 'Dersim' açıklaması!
Tartışmalar sonrası Komünist Başkan'dan 'Dersim' açıklaması!
GİRİŞ 24.05.2019 12:06 GÜNCELLEME 24.05.2019 12:07
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye meclisi kararıyla belediye girişinde bulunan tabeladaki "Tunceli" yazısının kaldırılıp "Dersim" olarak değiştirilmesine ilişkin açıklamada bulundu. Maçoğlu, "Karar, valilik makamına gönderildi, oranın kararına göre davranacağız" dedi.

 

 

"KARAR VALİLİK MAKAMINA GÖNDERİLDİ"

 

 

Dersim adının uzun süreden beri Cumhurbaşkanı, parti genel başkanları, bakanlar tarafından kullanıldığını dile getiren Maçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün burada Dersimspor diye bir kulüp var, Dersim diye bir gazete var, Dersim62 diye bir kulüp kuruldu ve yine bir devlet okulunun adı da Dersim. Yani bizim burada yaptığımız şey Dersim'in adını politikleştirmek değil, tersine halkın talepleri doğrultusunda o talebi yerine getirme meselesiydi ama bu kararı veren belediye başkanı ya da belediye meclisi değil. Karar, valilik makamına gönderildi, oranın kararına göre davranacağız"

NE OLMUŞTU?

Daha önce belediye binasının girişinde asılı olan Dersim Belediyesi tabelası, Tunceli'ye kayyım atanmasının ardından 2017 yılında kaldırılmıştı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen Maçoğlu'na tabelada yer alan Tunceli yazısının kaldırılıp yerine Dersim ibaresinin yer aldığı tabelanın yeniden asılması kararı sonrası sosyal medyadan tepkiler gelmişti. 

YORUMLAR 56
  • Galip 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet kurulduktan sonra onlarca şehir binlerce köy,kasaba ,on binlerce cadde sokak adı değiştirildi. Ne yapacağız şimdi. Evet Tunceli nin adı Dersim idi Dersim olaylarından sonra adı değişti. Çok oynadılar bu ülkenin geçmişi ile.Şimdi bir ne idiği belirsiz bir komünist bunu yaparsa hır çıkar.Mesele isim değil kimin değiştirdiği
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: önce git ve derhal acilen dinini adam gibi öğren. suretin çok çok bozuk. benden söylemesi.. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    bir bitmediniz
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Dinsiz imansiz bunlar. Dersimde katliam oldu yakildi yikildi chp buna soy kirim demedi Ataturkun partisini isgal ettiler sonrada Ataturkcu gecindiler ardindan pkkli cikti hain ciktilar simdik dersim oluyor tunceli adi eski isme donuyor kominist avare belediye baskani 2sene kalmaz gorevden alinir
    Cevapla
  • tsat 4 yıl önce Şikayet Et
    la bi durun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak