Bir kereye mahsus bedelli askerlikten yararlanabilecekler!

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, yaklaşık 460 bin bakaya ve yoklama asker kacağının, bedelli askerlikten kuraya girmeden, bir kere yararlanması için yeni formül üzerinde anlaştı.

Bir kereye mahsus bedelli askerlikten yararlanabilecekler!
Bir kereye mahsus bedelli askerlikten yararlanabilecekler!
GİRİŞ 20.06.2019 22:27 GÜNCELLEME 20.06.2019 22:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri sürdürülen 'Asker Alma Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklik yapılacak. Yaklaşık 460 bin bakaya ve asker kaçağının, bedelli askerlikten bir kere yararlanmaları için yeni formül üzerinde anlaşıldı.

Buna göre, teklife geçici madde eklenecek. Bakaya ve asker kaçaklarının, belirlenecek tarihte bedelli karşılığı olan parayı yatırmaları halinde, kuraya girmeden bedelli askerlikten yararlanmaları sağlanacak. Değişikliğin, görüşmelerine devam edilen yasa teklifine geçici madde olarak eklenmesi öngörülüyor. 

İDARİ PARA CEZALARINA AF

Bakaya ve yoklama kaçakları için verilen idari para cezalarının da bir kere affedilmesi öngörülüyor. Askerliğini yapmış olanları kapsayacak af düzenlemesinin de Genel Kurul'da görüşmeleri sürdürülen kanuna, geçici maddeyle eklenmesi üzerinde iktidar ve muhalefet parti gruplarının anlaştığı belirtildi.

YORUMLAR 6
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    ben milleti anlamıyorum fakiri işsiz olanı askere gitmemek için 15 bin tl buldu 26 gün yapıp gelecek halbuki 1 ay yapacağına paşa paşa 6 ay yapsa para vermese o parayla düğün yapsa ne güzel olur bunlar hem ağlıyor fakiriz diye hemde paralı askere gidiyorlar arkadaşlar 15 bin tl evlenince 15 yılda biriktirilemiyor haberiniz olsun
    Cevapla
  • bedelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Temel eğitim kalkmadikca .bedelli askerlik yapmak mantıklı değil.1 aygitmek ile 6 ay gitmek arasında bi fazla fark yok.
    Cevapla
  • Selami Uçar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu askerlik konusunun şakası yok. Nereye kaçıyorsunuz? Bu direkt kul hakkına giriyor. Sınırlarımızda sorun çıktığı zaman herkes klavyelerden atış serbest şekilde yazıyor. Önce kısa veya uzun bir şekilde vatani görevini yapsın. Ölüm her yerde. Askerde ölmezsin bir arı ısırığıyla ölürsün. Konu net anlaşılmıştır herhalde.
    Cevapla
  • Servet Doğan 4 yıl önce Şikayet Et
    adam korkak. askere gitmekten korkuyor. ondan ne hayır görürüzki bırak en azından devlet faydalansın. kaçak kaçak dolaşmasınlar
    Cevapla
  • veda 4 yıl önce Şikayet Et
    oh ne güzel kaç kaç ve parayı ver girsin kuraya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamleleri sonrası İsrail'den Irak komplosu! Ankara darbeyi vurdu gözleri döndü
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!