Meteoroloji’den korkutan tahminler

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, yüzey sıcaklıklarının artışıyla önümüzdeki yıllarda meteorolojik hadiselerin daha da artış göstereceğini açıkladı.

Meteoroloji’den korkutan tahminler
Meteoroloji’den korkutan tahminler
GİRİŞ 02.07.2019 07:33 GÜNCELLEME 02.07.2019 07:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Küresel ısınmaya bağlı olarak ülkemizde iklim değişikliği yaşanıyor. Özellikle Karadeniz Bölgesi ile Türkiye’nin bütün illerinde sağanak yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Bu sağanak yağışla birlikte zaman zaman sel baskınları, yıldırım düşmesi, şimşek, dolu yağışı, şiddetli fırtına ve hortum olayları da gözlemleniyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, yüzey sıcaklıklarının artışıyla önümüzdeki yıllarda meteorolojik hadiselerin daha da artış göstereceğini açıkladı. Teknik Şube Müdürü Ali Kesimoğlu, “Fosil yakıtların artarak kullanılması, ormansızlaşma, sanayi süreçleri ile atmosfere salınan sera gazlarının atmosferdeki birikimleri sanayi devriminden bu tarafa hızla artmaktadır. Bu ise doğal sera etkisini kuvvetlendirerek, şehirleşmenin de katkısı ile Dünya’nın yüzey sıcaklıklarının artmasına sebep olmaktadır” dedi.

Tarihin en sıcak 5 yılının 2010 yılından sonra yaşandığına işaret eden Kesimoğlu, şunları söyledi: “Özellikle 2018 yılı ilkbahar mevsimi, kayıtlarda görülen en sıcak ilkbahar mevsimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelecek iklim değişikliği projeksiyonları, günümüze kadar gözlenen iklim değişikliği trendlerinin bundan sonra da devam edeceğine işaret etmektedir. Daha sıcak yazlara hazırlanmamız gerekiyor. Sıcaklık artışının yaz mevsiminde daha fazla olacağı; bu nedenle sıcaklık artışı kaynaklı olumsuzlukların daha çok yaz mevsiminde  yaşanmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. İklim değişikliğinin en önemli göstergelerinden biri de ekstrem olayların sayısının, frekansının ve büyüklüğünün artmasıdır. Bu nedenle dolu, fırtına ve hortum gibi olayların sayısı ve şiddetinde artış olması beklenmektedir.”

 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 4
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu da demek oluyor ki; artık dolu vurmamış göçüksüz 2. el araba bulamayacağız! :(
    Cevapla
  • Rıdvan 4 yıl önce Şikayet Et
    Meteoroloji Boş Yapmasın
    Cevapla
  • Mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul ankara antalya başkanların performansını göreceğiz. Meteoroloji tedbir alın diyor. Ancak bunlar ne yapacak göreceğiz....
    Cevapla
  • Kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah tan uzaklaşan bir topluma elbette gelir böyle felaketler yine de helâk olan kavimler gibi gafil kalıp doğa olayları sanırsınız.elbet Allah sebepler yaratır onu görür mühürlü gözler.lut kavmide kuraklık sandı gelen o kara bulutun o kuraklığı gidereceğini sandı sonu Allah 'ın gazabı.tek çare tövbeye sarılıp Allah tan hakkıyla korkmak emirlerini yerine getirip yasak kıldığı her şeyden sakınmak ve bütün bunları YARADA 'nın rızası için yapmak.nasip olsun ümmedi MUHAMMED e inşallah.iste sonra başımıza ne olduğu belirsiz yalancı munafik ruhlarını şeytan a satmışlar gelir.ve neticede Hak yine tecelli eder.ummet olalım tövbe edelim inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar