Görünce gözlerine inanamadı! 50 yıl sonra baraj gölünde...

Ankara'da, emekli emniyet müdürü Sıtkı Temel (61), Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Karşıköy'de, barajda yüzen karaca ile yamaçtan tırmanışı sırasında düşen başka karacayı görüntüledi. Temel, bu anlarda çok heyecanlandığını belirterek, "Çok güzel bir andı. Köylüler, 50 yıldır böyle karaca görmediklerini, neslinin tükenmekte olduğunu söyledi" dedi.

Görünce gözlerine inanamadı! 50 yıl sonra baraj gölünde...
Görünce gözlerine inanamadı! 50 yıl sonra baraj gölünde...
GİRİŞ 11.07.2019 11:39 GÜNCELLEME 11.07.2019 11:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başkentte özel hastanede güvenlik müdürü olarak çalışan, emekli emniyet müdürü, evli ve 2 çocuk babası Sıtkı Temel, boş zamanlarında doğa fotoğrafçılığı yapıyor. Hafta sonları fotoğraf makinesini alarak, doğaya çıkan Temel, geçen hafta, Artvin'in Borçka ilçesine gitti. Temel, Karşıköy mevkisindeki Muratlı Barajı'nda yüzen karaca ile aynı bölgede yamaçtan tırmanışı sırasında düşen başka karacayı görüntüledi. 



Binlerce fotoğraf ve videodan oluşan arşive sahip Sıtkı Temel, 5 yıldır doğa fotoğrafçılığı yaptığını söyledi. Karşıköy'de, baraj gölünde yüzen karacayı görünce çok heyecanlandığını anlatan Temel, "Anı yakalamak, benim için çok önemli. Güzel bir manzara fotoğrafı çekerkenbarajda yüzen karacayı gördüm. Çok güzel bir andı. Hemen bu anları kayda aldım. Ayaklarıyla kulaç atıyordu. Köylülere gösterdim çektiğim görüntüleri, çok şaşırdılar.  Bu karacanın neslinin tükenmekte olduğunu ve 50 yıldır böyle karaca görmediklerini söylediler. Birkaç kilometre sonra kayalıkları tırmanmaya çalışan başka bir karaca daha gördüm. Onu da ürkütmeden çekmek istedim; ancak tırmanamadı ve yola doğru düştü sonra hızla uzaklaştı" diye konuştu. 



Sıtkı Temel, 53 yıl polislik yaptığını; ancak doğa fotoğrafçılığının hep içinde olduğunu belirterek, "Emekli olduktan sonra bu işe daha fazla vakit ayırmaya başladım. Doğa hayranı bir insanım. Binlerce fotoğraf ve videodan oluşan arşivim var. Özellikle kuş türlerini görüntülüyorum. Binlerce kuş fotoğrafım var. Doğada yaprağın dahi çürümesini istemem. Dolayısıyla bu hayvanlara da sahip çıkmak lazım, ürkütmemek lazım. Hele avcılık konusuna son derece karşıyım" dedi. 

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzelliği yok edenlere avcı diyorlar. Allah onları bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    O mazlumlara tetik basan elleri Allah kahru perişan etsin dünyada zararlı tek hayvan var oda 8 milyar civarındaki 2 ayaklı olanlar adınada insan deniyo
    Cevapla
  • Yazık 4 yıl önce Şikayet Et
    Zararlı hayvanlar hariç ben de avcılığa karşıyım.
    Cevapla
  • Türk evladi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanin zararlisi yoktur, dogaya zarar veren sadece insandir.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye de domuz avı hariç o da yasak döneme uymak kaydıyla yasaklanmalı. Aslında bütün dünyada ihtiyaç dışındakiler yasaklanmalı. Zevk için bir canlının canını almak ne akla ne insanlığa ne de müslümana yakışmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi