Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

GİRİŞ 12.07.2019 07:27 GÜNCELLEME 12.07.2019 14:13
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat tedavi gördüğü Ankara Bayındır Hastanesinde hayatını kaybetti.

ERDOĞAN DÜN ZİYARET ETMİŞTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından Bayındır Hastanesi'nde tedavi gören Fırat'ı ziyaret etmişti.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı. Mesajda, “Türk siyasetinin saygıdeğer isimlerinden Dengir Mir Mehmet Fırat’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve milletvekilliği başta olmak üzere üstlendiği çeşitli görevlerde ülkemize değerli katkılarda bulunan Dengir Mir Mehmet Fırat’a Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadeleri yer aldı. 


DENGİR  MİR MEHMET FIRAT KİMDİR?

Dengir Mir Mehmet Fırat, 8 Ağustos 1943 yılında Adıyaman Kâhta'da dünyaya geldi. Babasının ismi Ali, annesinin ismi Münevver'dir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Serbest avukatlık, çiftçilik ve ihracatçılık işiyle uğraştı. Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kurucular Kurulu Üyesi oldu.

Dengir Mir Mehmet Fırat, 21. Dönemde Adıyaman, 22. Dönemde Mersin, 23. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. 21. Dönemde Adalet ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi oldu. 21 ve 22. Dönemde Tunus Dostluk Grubu Başkanlığı görevinde yer aldı.

 

 

Fırat, 28 Temmuz 2014'te Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nden hemen önce partisinden ayrıldığını duyurdu.

Fırat, 2015 genel seçimlerinde de HDP'den 25'inci dönem Mersin milletvekili seçildi.

YORUMLAR 97
  • realist 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayatının son donemecinde trenden inerek zalimlerden olmayı reddederek belki de ahiretini kurtaran büyük insan Allah rahmetiyle muamele etsin.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp liler dünyada olduğu gibi ahirettede yoldaşın olsun inşallah
    Cevapla
  • Ers61 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP'li yoldaşları uğurlarlar artık!
    Cevapla
  • CcC 4 yıl önce Şikayet Et
    Sultan Ahmet Davutoğlu ve ekürisi Ali Babacan da katılmış.
    Cevapla
  • Zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin,reisin yanindayken cok yigit gelmisti,son zamanda ayrilmasi uzucu oldu,rabbim bildigi gibi muamele eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!