Numan Kurtulmuş çok sert çıktı: Hodri meydan

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, başkanlık sistemine gelen eleştirilere sert çıkarak muhalefete 'Hodri meydan' dedi.

Numan Kurtulmuş çok sert çıktı: Hodri meydan
Numan Kurtulmuş çok sert çıktı: Hodri meydan
GİRİŞ 13.07.2019 09:53 GÜNCELLEME 13.07.2019 09:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, başkanlık sisteminden geri dönüşün olmadığını söyleyerek muhalefete hodri meydan dedi. Kurtulmuş, "Eğer parlamenter sisteme geçmek istiyorlarsa bunun yolu bellidir, Meclis'te o sayıyı bulsunlar ve buyursunlar"dedi.

Kurtulmuş, sistemle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Halkın 16 Nisan iradesini yok varsayarak konuşmak siyasetin kuralına uymaz. Yeni yönetim sistemi falanca parti istedi diye olmadı. Millete gidildi. İşin, sözün, kararın sahibi olan millet 'evet' dedi. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geri dönüş yoktur. Bunun yolu parlamentoya yeni anayasa değişikliği vermektir. Hodri meydan! Buyursunlar biz parlamenter sisteme geçmek istiyoruz, gerekli sayıyı bulurlarsa baş göz üstüne. Gerekli sayıyı bulup değiştirirlerse buna da saygı gösteririz. Türkiye en az 30-40 yıl bu sistemi tartışıldı. Her şeyin siyasi zemini var. Siyasi şartlar olgunlaştı ve referandumla geçti. Buradan geri dönüş yok!" dedi.

YORUMLAR 1
  • Baban 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin sağlıklı düşünmediğini yine görüyoruz.1923 den bu güne denenmiş bir sistemin Türkiye'ye koca koca insanların küçük çocuklar gibi parlamento da inat edercesine ülkeyi nasıl Kaos, fakirlik,hizmetsizlik ve işsizliğe sürüklediğini, ayrıca nasıl bazı ülkelerin sırf yönetimde kalabilmek için emrine girdiğini hepimiz biliyoruz. CHP hala başka ülkelere güveniyor ama kendine asla.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti