Kapıkule'de gurbetçiler araç kuyruğu oluşturdu

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk meydana geldi.

GİRİŞ 13.07.2019 12:32 GÜNCELLEME 13.07.2019 14:39
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yaşadıkları ülkelerde okulların tatile girmesinin ardından yola çıkan ve yaklaşık iki gün süren yolculuğun ardından Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaşan gurbetçiler, pasaport kontrolünden sonra baba ocağının yolunu tutuyor.

 

 

Uzun bir yolculuktan sonra Kapıkule'de mola veren vatandaşlar, işlemlerinin yapıldığı sırada araçlarında ya da gümrüksüz satış mağazalarının olduğu alanlarda vakit geçiriyor.

Almanya'dan gelen Mahmut Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir yolculuk geçirdiğini söyledi.

 

 

"22 SENEDİR GURBETTEYİM"

Memleketi Kayseri'ye gideceğini belirten Kaya, şunları kaydetti: "Mutluyuz, huzurluyuz, sevinçliyiz. Bir senedir Türkiye'nin hasretini çekiyoruz. Maddi durumumuz elverdiği sürece her yıl gelmeye çalışıyorum. 22 senedir gurbetteyim. Ben dönmek isterim ama çocuklarımın eğitimi devam ediyor. İçimizde memleket hasreti her zaman var."

"HASRET GİDERECEĞİZ"

Belçika'dan gelen Hüdaverdi Erdoğan da vatana kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, "Afyon Emirdağ'a gidiyoruz. Torunumun sünnet düğününü yapacağız. Akrabalarımızla hasret gidereceğiz. Torunları, çocukları denize götürüp eğleneceğiz." dedi.

"MEMLEKETİM SİVAS"

İsviçre'den gelen Erol Tunus, yıllık izinini her yıl Türkiye'de geçirdiğini ifade etti.

Tatilde Ege turu yapacaklarını dile getiren Tunus, "Memleketim Sivas. Orada da akrabalarımızı gördükten sonra İsviçre'ye döneceğiz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilet kisi basi 500 Euro 6 kisilik bir aile 3000 Euro yapar arabayla gidis gelis 1200 Euro yapar kalan parayla da izinini yapar döner burdaki cok bilmisler okusun....
    Cevapla
  • Huryeni 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucakla gelin tavsiyesinde bulunan akli evveller, bizim aklimiz kesmiyor zaten. Bir ailenin ucak biletleri ne kadar tutuyor haberiniz var mi? Bu insanlarin senelik ne kadar birikimleri olabiliyor haberiniz var mi? Keyiften o eziyete katlaniyorlar...
    Cevapla
  • Samsunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Arabalarıyla gelmelerinin nedeni orada sudan ucuza aldıkları BMW, Mercedesler ile burada hava atmak. Bu yüzden uçağı tercih etmiyorlar. Burada 1 milyona satılan araçlara orada 2. el olarak birkaç aylık maaşlarıyla sahip olabiliyorlar. Yapacak bir şey yok. Sonuçta Alman üretimi araçlar.
    Cevapla
  • Samsunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    15 ve 16 Temmuz gidiş dönüş İstanbul-Berlin uçak bileti fiyatı kişi başı 250 euro. Önceden alınsa çoook daha ucuza alınabilinir. Yani 5 kişilik aile gidiş dönüş uçak bileti 1250 euro tutuyor. Almanya'da asgari ücret 1500 euro civarı. Asgari ücretli bir vatandaş 6 aylığıyla çok rahat C serisi 2010 model üstü bir Mercedes alabiliyor. İnanmayan Almanya fiyatlarına bakabilir. Gurbetçilerin fakir edebiyatı yapmasına asla inanmıyorum. Elinizin altında internet var. Açın bakın hem araba hem yiyecek hem de maaşlara. Çok zor şartlar altında yaşıyoruz dediklerine sakın inanmayın. Gel Türkiye'de yaşa desen yok derler.
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Samsunlu sizde bir gelin avrupaya öyle birkaç ay çalışıp hani iyi bir araba alabiliyormusun gelde görelim nerde öyle 3 kuruşa 5 köfte.. haydi buyrun Samsunlu.
    Cevapla
  • M.m. 4 yıl önce Şikayet Et
    Nekadar kötü düsünüyorsun samsunlu bu yüzden rabbim sana binmeyi nasip etmiyor kendini düzeltmeye bak
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    sen cok bos konusuyorsun 5 kisilik bir aile 2500 Euro bilet parasi ödüyor ama arabayla 1200 Euro gidis gelis tutuyor kalan 1300 euro dan da izinini yapiyor üstelik arabasi da altinda
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatan sevgisi başkadır Hasret başkadır özlem başkadır Gurbete giden bişman birde gitmeyen Bizim icimizdeki hayinler anlamaz vatanin ne olduğunu cünkü bizim vatan sevgimiz ölümüne kadardır bunu iyi bilsinler
    Cevapla
  • Garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Gel niye duruyorsun sana bağlıyanmı var hasretmiş biz gendi memleketimizde asret çeliyoruz haberin varmı
    Cevapla
  • eternal 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucakla gelin arac kiralayın cimrilik etmeyin sizde
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada tasarruf yapmaz isen karın doyumuna çalışırsın. Zaten adımız çıkmış Avrupalıya. Esas Avrupa şuan Türkiye lakin ağlamayan çocuğa emzik verilmez zihniyeti var. Gurbetçiler gereken ne ise yapıyor. Cimri hiç değiller. Ülkemize en çok bedel ödeyen gurbetçilerdir. Bunu bilin öyle yorum yapın lütfen.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ukalaliktan baska bir sey degil seninki her halde calismiyonda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak