Türkiye'den ABD'ye rest! 'Ya yaparsın ya da...'

ABD’nin Suriye Temsilcisi Jeffrey’nin önüne iki seçenek kondu: Ya sınırda Türkiye’nin kontrolünde güvenli bölge oluşturulacak ya da TSK operasyon yapacak.

Türkiye'den ABD'ye rest! 'Ya yaparsın ya da...'
Türkiye'den ABD'ye rest! 'Ya yaparsın ya da...'
GİRİŞ 23.07.2019 08:19 GÜNCELLEME 23.07.2019 08:26
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD ile Türkiye arasında oluşturulan Suriye Çalışma Grubu kapsamında Ankara temaslarına başladı. ABD heyeti, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal Başkanlığı’ndaki Türk heyeti ile 3 saat görüştü. Jeffrey'yi daha sonra Savunma Bakanı Hulusi Akar kabul etti. Bakan Akar,  ABD’li bazı sivil, asker üst düzey yetkililerin, PKK/YPG terör örgütü elebaşları ile Suriye’de yaptıkları görüşmelerden duyulan rahatsızlığı ifade etti. Görüşmede, Fırat’ın doğusunu terör örgütü PYD’den temizleme kararlılığı iletildi. 

 

 

MUTABAKAT HATIRLATILDI

PYD’nin Münbiç’ten çekilmesine ilişkin ABD ile 14 ay önce varılan mutabakat hatırlatılarak, ''Güvenli Bölge'' konusunda somut adım atılması istendi. Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını kullanma kararlılığı hatırlatıldı. TSK'nın operasyona hazır olduğunun altı çizildi.

 

 

Bakanlık açıklamasında, ABD'ye Fırat’ın doğusunda 'güvenli bölge' tesisi, PKK/YPG terör örgütü unsurlarının güvenli bölgeden çıkarılması, bölgedeki mevzii ve tahkimatın imha edilmesi ve ağır silahlarının toplanması, yerinden edilen Suriyelilerin evlerine dönmeleri için gerekli şartların oluşturulması, Türkiye’nin mücadelesinin Kürt, Arap ve diğer etnik/dini gruplarla olmayıp, DEAŞ ve PKK/YPG’li teröristlerle olduğu ifade edildi. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 37
  • GÜZEL 4 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK iyi yapmışlar ama it abd bunun farkina vardigi için avrupvyandaşlarin savaş gemilerini TURKİYE nin dibine dayatmaya başladi benim en çok korkumda eger S400 leri Risya uzaktan devredışı birakma gücüne sahipse böyleece Rusya ve ABD gizlice anlaşip Rusya S400 leimizi devredışı birakirsa işte bu kötü olur o yüzden yetkililer bunlari incelemeli ve bir onlem almali
    Cevapla
  • imam 4 yıl önce Şikayet Et
    TEKBİR desem kaç vatan evladı allahu ekber der???
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    ben söylüyorum neticeyi, savaş kaçınılmaz güçlü, çevik, hızlı hamle yapabilme kabiliyetinde hazır olmalıyız biz başlamasakta onlar başlayacaklar uyanık durun
    Cevapla
  • Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti'ye hiç oy vermedim, ama artık Cumhurbaşkanı'na tam destek vereceğim.
    Cevapla
  • dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne kadar oyalanacaksınız binlerce tır silah vermiş abd bizim düşmanımız artık anlayın anlayın biz onların piyonlarını temizliyoruz artık ana karasına saldırmalıyız abd nin.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyle?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu