MİT ve TSK'nın operasyonu ne anlama geliyor?

MİT ve TSK, Erbil suikastinin planlayıcıları olan teröristleri Kuzey Irak'ta Duhok ve Batifa olmak üzere iki farklı noktada vurdu.

MİT ve TSK'nın operasyonu ne anlama geliyor?
MİT ve TSK'nın operasyonu ne anlama geliyor?
GİRİŞ 25.07.2019 15:30 GÜNCELLEME 25.07.2019 15:31
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

TSK ve MİT, Kuzey Irak'ta iki ayrı operasyonla Erbil suikastinin planlayıcılarını vurdu.

 

 

Kuzey Irak'taki kritik operasyonun ayrıntılarına ulaşıldı. Saldırıdan bir gün sonra planlayıcılar tespit edildi. Daha sonra teröristler MİT tarafından takip altına alındı. İlk operasyon 18 Temmuz'da Duhok'ta bir yolda gerçekleştirildi. Teröristler etkisiz hale getirildi. Bu kritik operasyonu üç önemli isim Haber7.com'a değerlendirdi. 

"BU BİR CEZALANDIRMA OPERASYONDUR"

 

 

Güvenlik ve strateji uzmanı Abdullah Ağar: MİT ve TSK’nın yaptığı bu operasyon cezalandırma operasyondur. Bir kere Türkiye Cumhuriyeti Devletine bir diplomatını kaybettirerek bir meydan okuma var. Bir mesaj verme cüreti var. Aleni işlenen bir suç gizli yapılan ama sonuçları açıklanan açık bir harekata dönüştürülen bir şekilde cevap verildi. Çok net olarak ben seni bulurum ve istediğim yerde imha ederim. Çok ciddi hassasiyetler gözetildi. Erbil’in içinde yapmadı operasyonu. Bu bir meydan okumaydı terör örgütünün sahiplerine karşı. Bu bir hava harekatı değil, bir özel harekattı. Özel kuvvetler, TSK ve yerel unsurların beraber yaptığı bir operasyondu. Bir tarafıyla Türkiye’nin orada etki üretmesini engellemek istiyorlar. Hem Erbil hem de Ankara’ya mesaj verilmek istendi. Türkiye bunu gördü ve “Ben orada etkimi daha da arttıracağım” diyerek bu operasyonla gereken mesajı verdi.

"GÜÇLÜ SİYASİ İRADE OLMASA BU OPERASYONLAR OLMAZDI"

Stratejist emekli Albay İbrahim Keleş: Bu nokta operasyonları devletin gücünün göstergesidir. Türkiye yakın zamana kadar hep savunmadaydık. MİT’e de bu yetki verilmemişti. 2016’da MİT’e yurtdışı operasyon yetkisi verildi. Diplomatımızı şehit eden teröristlere yapılan operasyon devletimizin gücünü ortaya koymaktadır. Bir de bu operasyonların arkasında güçlü bir siyasi irade olmasaydı bu işler olmazdı. Eğer eskisi gibi koalisyonlar dönemi olsaydı bu tür operasyonları asla yapamazdık. Saldırıyı yapanların planlayıcılarını MİT ve TSK operasyonuyla öldürüldü.

ARTIK HER YERDE ETKİNLİĞİMİZ VAR

Straetejist Abdullah Çiftçi : Diplomatımızı vuran teröristler Amerikan istihbaratının kontrolünde. Amerika S400 meselesinde PKK’ya yol açtı. Ama biz artık tüm bölgede çok güçlüyüz. Irak’ın kuzeyindeki aşiretler üzerinde etkimiz var.  Erbil’deki olayda da yerel halkın ihbarını değerlendiren güçlerimiz operasyonu yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 53
  • Eci 4 yıl önce Şikayet Et
    Vur Allah aşkına vur,vur bayrak aşkına vur ,vur batan aşkına vur ,vur vur vur vur cCc
    Cevapla
  • Bay y 4 yıl önce Şikayet Et
    Şükür ler olsun .Ödediğimiz bedeller artık karşı lıksız kalmıyor.Hainler artık istediği gibi at koşturamıyor.Ordunla,Milletinle ,Başkanın la Sen çok yaşa Eyy eşsiz Aziz vatanım Anadolu'm.Allahın izniyle EvelAllah.Allah-ü Ekber.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    ellerinize sağlık sıra diğerlerinde
    Cevapla
  • mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin nereden nereye geldiği ortada hem ekenomide hem askeri güçte . ama içimizde o kadar genetiği bozuk düşmanlarımıza köpek olmaya hazır açalar varki . seçimlerde görüyoruz. tercihlerini hainikleri tescillenmişlerden yana kullanıyorlar. özellikle gençlerimiz . buraya nasıl güçlüklerle geldiğimizi bilmiyorlar ve hep böyle gidecek zannediyorlar. hainlerin iktidar olmak için siyasette ne entrikalar çevirdiğini göremiyorlar . yazık .
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu operasyonda görev alan tüm kerdeşlerimizi kutluyor yediğiniz ekmek helal olsun türkün gücünü tüm dünyaya ispat ettiniz sizler cok yaşayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede