Begüm'ün 4 kişiye umut oldu

İki otomobil otobüs durağına daldı, ağır yaralanan üniversiteli genç yaşam savaşını kaybetti. Kızlarının organlarını bağışlayan çift, “Begüm de böyle isterdi” dedi.

Begüm'ün 4 kişiye umut oldu
Begüm'ün 4 kişiye umut oldu
GİRİŞ 30.07.2019 09:37 GÜNCELLEME 30.07.2019 09:50

İstanbul Sefaköy’de 21 Temmuz akşamı iki otomobil, önce çarpıştı ardından otobüs durağında bekleyenlerin arasına daldı. Feci kazada 8 kişi yaralanırken durumu ağır olan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Begüm Kartal’ın (19) 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Tek çocukları Begüm’ün ölümüyle büyük bir yıkım yaşayan baba Haluk ile anne Melek Kartal, aldıkları bir kararla kızlarının organlarını bağışladı. Begüm’ün bağışlanan organları sayesinde 4 kişi hayata tutundu. Begüm Kartal’ın cenazesi ise Bursa’da toprağa verildi. 

 

 

'İYİLEŞENLERLE TESELLİ BULDUK'

Organ bağışına nasıl karar verdiklerini anlatan baba Kartal, “Begüm çok paylaşımcı biriydi. Böyle bir şeyi arzu edeceğini düşündük. Doktorlar söylemeden bu kararı verdik” dedi. Anne Melek Kartal da “Bizi teselli eden tek şey Begüm’ün organlarıyla birlikte başkalarının can bulması oldu” diye konuştu. 

 

 

'HER BAĞIŞ BİR CAN DEMEK'

Trafik terörüne çözüm bulunmasını isteyen Kartal Ailesi, organ bağışı çağrısı da yaptı. Anne Melek Kartal , “Diğer insanlar da organlarını bağışlasın, başkalarında can bulsun, yaşasın” dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor