Türkiye'den ABD'yi kızdıracak sürpriz hamle! Tek adım kaldı...

F-35 programından çıkarılan Türkiye, Rus silah şirketi Rosoboronexport’tan gelen SU-35 teklifini değerlendirmeye aldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, başta Hava Kuvvetleri Komutanlığı olmak üzere ihtiyacı olan kurumlardan SU-35 ilgili görüş istedi. Kurumlar “evet” derse SSB, Ruslarla görüşmeleri resmen başlatacak.

Türkiye'den ABD'yi kızdıracak sürpriz hamle! Tek adım kaldı...
Türkiye'den ABD'yi kızdıracak sürpriz hamle! Tek adım kaldı...
GİRİŞ 10.08.2019 07:37 GÜNCELLEME 10.08.2019 07:37
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Türkiye, ABD’nin F-35 tehditleri karşısında ilk andan itibaren, bu uçağı alsa da gönderilmemesi, lojistiğine yönelik yaptırımlar gibi çok sayıda müdahalelerin söz konusu olabileceği gibi ABD’nin F-35’lerle ilgili her fırsatta ‘sorun’ çıkarabileceği ihtimali karşısında alternatifleri gündemde tutuyordu.

F-35 programı üyeliğinin askıya alınmasının ardından Rus devlet silah şirketi Rosoboronexport’un SU-35 teklifi değerlendirilmeye başlandı. Rusya, ABD ambargolarıyla karşılaşan Türkiye ile savunma işbirliğine yönelik görüşme ve toplantılarda bir süredir SU-35 satışıyla ilgili öneride bulunuyordu. Son olarak Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, S-400’ler konusunda geri adım atmayan Türkiye’ye savaş uçağı da satabileceklerini açıklamıştı. 

CEVABA GÖRE YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

Yeni nesil savaş uçağı ihtiyacının karşılanması kapsamında Türkiye, TSK envanterindeki mevcut savaş uçaklarının bakım hattını güçlendirerek daha uzun süre görev yapmalarının sağlanması, bu süreçte milli muharip uçak TFX’in üretilmesi sürecinin hızlandırılması, dost ve müttefik ülkelerin de bu projeye ortaklıklarının sağlanması, acil ihtiyaç durumunda ise Rusya, Çin, Pakistan başta olmak üzere alternatifler üzerindeki çalışmalara odaklanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Hava Kuvvetleri Komutanlığı başta olmak üzere nihai kullanıcılar ve ilgili kurumlara SU-35’le ilgili görüşlerini sordu. Olumlu değerlendirmeler gelmesi ve ihtiyacı gidereceğinin değerlendirilmesi halinde Rusya ile görüşmeler resmen başlatılacak.

YORUMLAR 109
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupalı bir uçak alınmalı lu anda bir rus uçağı alıp ona kendi mühimmatımızı takamayıp ve savunmamıza entegre etmekte zorlandıktan sınra bu daha iyidir
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayet ülkemiz SU-35 alicaksa, REIS gerek yazilim gerekse mühimmat konusunu cözerek alir, ben buna inaniyorum
    Cevapla
  • Uzun 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD uçağımızı vermedi paramızı da vermiyor. Eşkiyalık değilde nedir bu. Her alternatifi değerlendirmeliyiz. Allah devletimizin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Ankarali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence abd den hicbir kritik silah alinmamli
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Su 35leri hayalete çevirecek modifikasyon yapamazsak iyi olmaz. Hayalet uçağımız yok. Ama f16lar eskidi ve bu uçak f16dan 2 kat hızlı. F35 yerine alınabilir. F35 zatwn hayalet değil. S400le test edince anlarsınız. Ama f22 karşısında hayalet uçak ihtiyacı var acil. Çindende alınabilir. Başka ülkelerdr var. Ama su35te f35 karşında yeterince iyi. Belki mpdifikasyon ile daha iyi yapabiliriz. Bilim adamlarımız bu uçakları inceleyip kopyalayıp acilen benzer uçaklar üretebilirler. Yapın bunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!