İBB'de işçi kıyımı devam ediyor: 175 kişinin işine son verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işçi kıyımı devam ediyor. İBB iştiraki şirketlerinden olan BELTUR'da hiçbir gerekçe gösterilmeden 175 kişinin işine son verildi. BELTUR yönetimi, işine son verdiği kişilere SMS göndermekle yetindi.

İBB'de işçi kıyımı devam ediyor: 175 kişinin işine son verildi
İBB'de işçi kıyımı devam ediyor: 175 kişinin işine son verildi
GİRİŞ 27.08.2019 23:40 GÜNCELLEME 27.08.2019 23:40
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Seçim vaatleri sırasında "kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başkan seçildikten sonra işçi kıyımına başladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde İBB'nin iştirak şirketlerinden olan MEDYA A.Ş.'de 50'ye yakın gazeteciyi işten çıkararak tepkileri üzerine toplamıştı.

SMS İLE İŞLERİNE SON VERİLDİ

İmamoğlu yönetiminin bu sefer de hedefine, yine İBB iştirak şirketlerinden olan BELTUR çalışanları girdi. BELTUR'da da işçi kıyımı yapan İmamoğlu, 175 kişinin işine gönderdiği SMS ile hiçbir gerekçe göstermeden son verdi. 

İşçilere gönderilen SMS'te "Genel Müdürlük makamının 27.08.2019 tarihli talimat yazısı gereğince görülen lüzum üzerine; İş Sözleşmeniz 4875 sayılı İş Kanununun 17. maddesş çerçevesinde tüm yasal haklarınız ödenerek 27.08.2019 tarihi itibariyle feshedilmiştir." ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 106
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gariban. Aş. Süt. Su. bedava olcaktı.. Hadi buyrun yapın ne bekliyosunuz
    Cevapla
  • Pontus Ekrem basit 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü ağbileri yönlendirme yapıyor boşalan kadrolara vatan hainlerini dolduracak ama birşeyi unutuyor kayyum bir gün kapısını çalacak
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bodrum bana Ben bodruma özelim. Senin icin cehenneme giderim. Hayat devam ediyor. Devam baskan devam. Bu yetmez daha cok bekliyoruz.
    Cevapla
  • Sassas 4 yıl önce Şikayet Et
    Az bile bütün belediyeleri chp liler doldursun işten çıkarılanların ailesi ve yakınları adam gibi adam olan binali beye oy vermemiştir şimdi sızlanınmayın kusurura bakmayın bu işler böyle yürüyor
    Cevapla
  • T akbulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıkmak yapmaktan daha kolay bir duvarı 1 yıla yaparsın ama 1 saatte yıkarsın imamoglu yüzde 25 servis ücretlerine istanbulda zam geldi alo bunu yapan belediye ukome alo 175 işçi çıkardın çocukları sana beddua ediyor alo herşey çok güzel işliyor zamlar ve işçi çıkarmalar süpersin ya diyeceğim tek şey yazık istanbula üzülüyorum şimdi anladinizmı herşey nasıl cok guzel bozuluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu