Ayağına çivi battı! 10 gün hastaneye gitmeyince...

Zonguldak'ta ayağına çivi batan 18 yaşındaki Aycan Kara yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Genç kadının 2 aylık hamile olduğu öğrenildi. Kara, ailesi tarafından İstanbul'da defnedildi.

Ayağına çivi battı! 10 gün hastaneye gitmeyince...
Ayağına çivi battı! 10 gün hastaneye gitmeyince...
GİRİŞ 05.09.2019 10:14 GÜNCELLEME 05.09.2019 18:39
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre fındık işçiliği için ailesi ile birlikte Alaplı ilçesine gelen 18 yaşındaki Aycan Kara'nın bir süre önce ayağına çivi battı. Ailesi ile birlikte ilçedeki hastaneye giden genç kadın, tedavisinin ardından evine geri döndü. Ancak bir süre sonra çenede kasılma ve kilitlenme yakınmaları yeniden hastaneye başvurdu. Çenede yutma güçlüğü ve ağzını açmada güçlük çeken 2 aylık hamile kadın başvurduğu hastaneden Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi enfeksiyon hastalıklarına sevk edildi.

 

 

Tetanoz tanısıyla hastanede yoğun bakım servisine yatırılan Kara, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Aycan Kara'nın karnındaki bebeği de doğmadan yaşamını yitirdi.

11 GÜN BOYUNCA YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRDÜ

 

 

BEÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Öğretim Üyesi Dilek Okyay İHA'ya yaptığı açıklamada tedavi sürecini ve tetanoz aşısının önemine değinerek şöyle dedi:

"18 yaşındaki bir kızımız ayağına çivi batmasından 10 gün sonra sağlık sıkıntıları nedeniyle hastaneye başvurabiliyor. Ne yazık ki bize geldiğinde tetanoz bulguları mevcuttu. 11 gün boyunca yoğun bakımda tetanoz tanısıyla hastamızı takip ettik. Yeterli ve etkin tedavimize rağmen ne yazık ki hastamızı kaybettik. Tetanoz önemli bir hastalık. Ölüm oranı yüksek görülebilen bir hastalık. Aşı ile önlenebilen bir hastalık. Geriye dönüp baktığımızda bu kız çocuğunun çocukluk döneminde aşılarının tam olmadığını gördük. Buradan çıkaracağımız bir sonuç vatandaşlarımızın hem çocukluk hem de aşılama konusunda daha duyarlı olmasını önermekteyiz"

Kara'nın cenazesi ailesi tarafından İstanbul'daki evlerinin önünden helallik alınmasının ardından toprağa verildi.

YORUMLAR 41
  • Zeynep 1 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba ayağıma paslı çivi battı tetanoz aşısıni hiç yapmadım ne yapmam gerekiyor 5 gün üstünden geçiyor ama iki gün yandı ve sonra indi şuan tekrar yanıyor ne yapamam gerekiyor Acilll!
    Cevapla
  • ela 1 yıl önce Şikayet Et
    benim şimdi battı çivi ayakgima 4 sene once olduydum
    Cevapla
  • Bosver 1 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba abi ben 13 yaşındayim topuğuma civi battı çıktı hemen eve gidip islak meddille sildim kanları sonra yara bandı yapistirsim kanama cok uzun sürmedi saat 4.30 gibi civi battı paslımı passızmı bilmiyorum canim cok acidi hemen eve gibip islak meddille sildim yara bandı yapistirdim su an cok sizliyo aciyo kimseye bisey demedim anneme babama sisti azcık ve sızlıyor üstüne basamıyorum tetenoz asim var bu sene oldum hastaneye gitmeme gerek varmı temiz tutuyorum civinin girdiği yeri
    Cevapla
  • Akın 2 yıl önce Şikayet Et
    tetanoz 4 once yapildi. ayagima civi batti sizliyor su an . hastaneye gidecek param yok. bir sey olur mu bilgisi olan var mi.
    Cevapla
  • Bulent 1 yıl önce Şikayet Et
    Bisey olmaz iğne yapilmis korkma sadece temiz tut ama bana sorarsan bir antibiyotik al
    Cevapla
  • Nehir Elifsu Aybey 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar 2 yıl önce tetenoz aşısı yapıldı bugün ayağıma çivi battı acile gittim gerek yok tekrar aşıya dedi sizce ne yapmalıyım ama şuan ağrıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor