Bakan Selçuk'tan 'okullara bağış' tartışmasına nokta

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nda soruları cevapladı. Selçuk, ''Ortaöğretimde sınıf geçme yönetmeliğinde, sınıfta kalmaya ilişkin, tüm düzenlemeler hazırlandı, 2020-2021 yılından itibaren uygulayacağız'' açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 05.09.2019 10:28 GÜNCELLEME 05.09.2019 11:30
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 


BAĞIŞ PARASI VE ÖZEL SINIF İDDİALARI

Bununla ilgili soruşturmalar tamamlandı. Görevden almalar sürüyor. Bazı okullarda okul aile birliklerinin, ''okulun imkanlarının iyileştirilmesi için katkıya ihtiyaç var desteğinizi bekliyoruz'' şeklinde talepleri söz konusu.

Diyelim bir velimiz, ''para vermek istemiyorum'' deyip de kayıt yapamıyorsa bu en başta bizim sorunumuzdur ve gereğini yaparız. 

Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, yasal olarak bu mümkün değil

''Her bir okulun fiziksel, sosyal imkanlar, ücretli, kadrolu öğretmen oranı ve benzeri konularda imkanlarına bakıp o imkanlara göre öğrenci başına o okula katkı sağlama matrisi oluşturduk.'' 

(Ara tatil) Veli için 180 iş günü değişmedikçe büyük bir değişim yok. Diyoruz ki çocuklarımız bu tatilde şunları şunları yapabilir. Çocuklarımızın akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, duygusal gelişimlerinin de desteklenmesi için bu tatili fırsat bilmek istiyoruz."

"(Ara tatiller) Bu, kalıcı bir sistemdir. Yazın okullar tatil olduğunda veliler çalışırken çocuk nasıl boşta kalıyorsa dönem içinde de aynı."

"Tek bir velimiz okula kayıt olamıyorsa çözümü için ne gerekiyorsa yaparız. İlçe ve il milli eğitim müdürlükleri bu konuda masalar oluşturdu."

"(Okulların açık olduğu süre) Bizim şu anda 180 günle ilgili değişiklik yapma planımız yok."

"(Lise ve ilköğretim tasarımı) Bunun sınavlarla bir ilgisi yok. Sınav değiştiğinde eğitim sistemi düzelir ya da düzelmez gibi bir sebep- sonuç ilişkisini kabullenmiyoruz. Şu anda böyle bir ihtiyaç yok."

 "Okullar arasında öğrenme farklılıkları yüzde 40'a yakın. Bu yüzde 10'un altında olmalı. İmkan, öğrenme farklılıklarını azaltma hedefimiz var"

2020-21 YILINDA ORTAÖĞRETİM'DE YENİ DÜZEN

Selçuk: "Ortaöğretimde sınıf geçme yönetmeliğinde, sınıfta kalmaya ilişkin, tüm düzenlemeler hazırlandı, 2020-2021 yılından itibaren uygulayacağız."

YORUMLAR 47
  • ....... 4 yıl önce Şikayet Et
    Değiştirin gitsin bu adamı. Beceremiyor yahu.
    Cevapla
  • Vatann sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınıfta kalma korkusu olmayan çocuğun ne derse ne öğretmene saygısı olur ne de büyüklerine
    Cevapla
  • ers61 4 yıl önce Şikayet Et
    "Sosyal etkinlik" adı altında yapılan faaliyetler neticesinde; okullar sirk merkezine öğretmenler de sirk görevlilerine dönüştü. Akademik başarı ve eğitim kimsenin umrunda değil. Bütün gaye "çalışan okul" imajı oluşturup üst amirlerden takdir alıp daha iyi okullara yönetici olarak kapağı atmak. Okullardaki mevcut idarecilerin tamamına yakını eğitime bu zihniyetle yaklaşıyor ve öğretmenleri de bu tür etkinliklere zorluyorlar.
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülke teknik eğitimle ileriye gider.Ataların dediği gibi "Ağaç yaşken eğilir"misalinormal lseyi bitiren bir çocuğa meslek eğitimi veremezsiniz.Bunu telafi için TEKNİK İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU TEKNİK İMAM HATİP LİSELERİNİ hayata geçirebilir,ara teknik personel açığını ortadan kaldırabiliriz.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İlkokulların da birçoğunda 2li öğretime,yakınlarında herhangi bir okul yapılmadığı için mecburen geçildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı