HDP’li başkan kaçarken yakalandı

Erzurum’da “terör örgütü üyesi olmak” suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay’ca onanan HDP’li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu, kaçmaya çalışırken yakalandı. Vali Okay Memiş, HDP’li Göksu’nun uygulama noktalarına yakın bir güzergahta üzerinde kardeşine ait olan bir kimlikle yakalandığını söyledi.

HDP’li başkan kaçarken yakalandı
HDP’li başkan kaçarken yakalandı
GİRİŞ 18.09.2019 10:37 GÜNCELLEME 18.09.2019 10:38
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Erzurum’da, hakkında “terör örgütü üyesi olmak” suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay’ca bir süre önce onanan HDP’li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu kaçarken yakalandı. Bir istihbaratı değerlendiren emniyet, “terör örgütü üyesi olmak” suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası bir süre önce Yargıtayca onanan HDP’li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu ve beraberindekilerin şehir dışına çıkacağı yönünde bilgi aldı.

 

 

UYGULAMADA YAKALANDI

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, takibe aldıkları Göksu ve beraberindekilerin bulunduğu 2 aracı, gece saatlerinde Erzurum-Erzincan kara yolundaki Aşkale uygulama noktası ve bir dinlenme tesisi yakınında durdurdu. Ekipler daha sonra Göksu’nun yanı sıra 2’si Karayazı Belediye Meclisi üyesi 6 kişiyi gözaltına aldı. Polisteki işlemleri tamamlanan Göksu tutuklanıp cezaevine gönderildi. Diğer 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

 

Melike Göksu

KAÇMAYA ÇALIŞIYORDU

Erzurum Valisi Okay Memiş, “İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı ortak çalışma neticesinde Göksu uygulama noktalarına yakın bir güzergahta üzerinde kardeşine ait olan bir kimlikle yakalandı. Bizim tahminlerimiz kaçma yönünde bir eylem içerisinde olabileceği şeklindeydi” dedi.

GÖREVLENDİRME YAPILACAK

Memiş, HDP’li Göksu’nun görevden uzaklaştırılıp yerine görevlendirme yapılacağına işaret ederek, “Şimdi biz görevden uzaklaştırma işlemi yapacağız. Çok kısa süre içinde Karayazı için bir kayyum değerlendirmesi yapacağız” diye konuştu.

YORUMLAR 26
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    çıkar o başörtüsünü de bu millet gerçek yüzünü görsün. o kutsala sığınıp bu millete hakaret edemezsiniz.
    Cevapla
  • GöNDeR 4 yıl önce Şikayet Et
    gizli eş başkan dersimli kemalin hevali. kaçmayı da ondan öğrenmiştir. 15 temmuz gecesi nasıl yaptığını anlatmıştır.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP yi destekleyen birisinin namaz kılmasına başını kapatmasına falan gerek yoktur. Gideceğiniz yer pkk lı teröristler gibi cehennemin dibi.
    Cevapla
  • yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    niye kaçıyorsun ya biz daha karpuz kesecektik ha ha ha.
    Cevapla
  • Tunahan Alanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafada bas örtüsü ama hizmet Allah i inkar eden Marxistlere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı