Haluk Dursun'un ismi Ahlat'ta yaşatılacak

Geçen ay Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un ismi Ahlat ilçesindeki caddede yaşatılacak.

Haluk Dursun'un ismi Ahlat'ta yaşatılacak
Haluk Dursun'un ismi Ahlat'ta yaşatılacak
GİRİŞ 24.09.2019 15:00 GÜNCELLEME 24.09.2019 15:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Van'ın Erciş ilçesinde geçen ay geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un ismi, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki caddede yaşatılacak.

 

 

Ahlat Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye Meclis Toplantısı'nda alınan kararla Dursun'un isminin, Ahlat'ta Selçuklu Parkı'nın karşındaki caddeye verileceği belirtildi.

Açıklamada, bilgi, birikimi ve eserleriyle adeta Türkiye'nin kültür hafızası olan ve Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü etkinlikleri öncesinde Ahlat'ta incelemelerde bulunan Dursun'un Erciş'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği anımsatıldı.

 

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, belediye meclisinin bir vefa örneği sergilediğini belirterek "Birçok alanda ülkemize katkısı olan Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun hocamıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Hocamızın isminin caddeye verilmesi konusunda karar alan Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir karar. Tebrikler. Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Fedakar 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun vefa bu olsa gerek tebrikler baskan
    Cevapla
  • VaV 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı