İçişleri Bakanlığı Kılıçdaroğlu'nu özre davet etti!

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun derneklerle ilgili iddialarının hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadığı ifade edilerek, hem Bakanlığın hem Genel Müdürlüğün hem de sivil toplum örgütlerinin töhmet altında bırakılması nedeniyle özre davet edildi.

İçişleri Bakanlığı Kılıçdaroğlu'nu özre davet etti!
İçişleri Bakanlığı Kılıçdaroğlu'nu özre davet etti!
GİRİŞ 02.10.2019 18:36 GÜNCELLEME 02.10.2019 18:36
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Genel Müdürlüğün internet sitesinden Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısında "İçişleri Bakanlığı 350 derneğe yardım yapmış. Hangi derneğe kaç lira yardım yaptığınız belli değil. Oysa Dernekler Kanunu'nda çok açık hüküm var. Nereye ne kadar para verdiyseniz oraya onu yazmak zorundasınız, söylemek zorundasınız." ifadelerine ilişkin açıklamada bulunuldu. 

Kılıçdaroğlu'nun İçişleri Bakanlığını ilgilendiren konularda mesnetsiz iddialarda bulunmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, proje başvurularının mevzuat kapsamında bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirildiği ve Bakanlığa tahsis edilen ödenekten derneklere destek sağlandığı ifade edildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başvuru, değerlendirme, diğer tüm süreçleri şeffaf bir şekilde ve elektronik ortamda yürütülen proje desteklerine dair bilgiler Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesinde ilan edilmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında belirtilen 350 derneğe ne kadar proje desteği sağlandığına dair bilgiler, Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesinde 27 Şubat 2019-4 Mart 2019 tarihleri arasında yayınlammış olup proje desteklerine dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan bu mesnetsiz iddialarıyla ilgili olarak hem Bakanlığımızı, hem Genel Müdürlüğümüzü, hem de sivil toplum örgütlerini töhmet altında bırakması nedeniyle özre davet ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Ekber 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben böyle yalancı iftiracı ve dönek siyasetçi görmedim insan torunlarından utanır be.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp yi bitirme planında Ingiltere bağlantılarını kesin. İş bankasını ellerinden alın. Devlet ve millet ile dostluk ilişkisini bi şekilde kesin. Chp deki gizli sinsi kimlikleri deşifre edin. Son olarak teröre destek veren Chp ye acımayın. Ne gerekiyorsa yapın. Bence Chp projesini kapatın gitsin.
    Cevapla
  • misal 4 yıl önce Şikayet Et
    yalancı çoban misali,
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bilerek kasıtlı yalan söylüyor, özür beklemeyin dilemezde
    Cevapla
  • cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    chppkk zihniyeti işleri güçleri iftira yalan ve avaneeride bunun medyada yayara bir şeyler yapmaya çalışmları gerçekten bu ülke için samimi hiç bir çalışmaları yok hep kuyu kazmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri