9 yaşındaki Suriyeli çocuğun yürek dağlayan ölümü!

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Suriyeli Vail El Suud isimli çocuk mezarlığın kapısına kendisini asarak intihar etti. Küçük çocuğun olayın yaşandığı gün okulda görevli bir öğretmen tarafından azarlandığı ve genel olarak da diğer öğrenciler tarafından Suriyeli olmasından dolayı dışlandığı öğrenildi.

GİRİŞ 05.10.2019 00:06 GÜNCELLEME 05.10.2019 16:46
Bu Habere 359 Yorum Yapılmış

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 9 yaşındaki Suriye uyruklu çocuk, mezarlığın kapısına kendisini asarak intihar etti. Küçük çocuk gözyaşları arasında hayatını kaybettiği mezarlıkta toprağa verildi.

 

 

Olay, dün akşam saatlerinde Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Acısu Mahallesi Kızılay Caddesi üzerinde bulunan Acısu Mezarlığı’nda meydana geldi.

MEZARLIĞIN KAPISINDA ASILI HALDE BULUNDU

 

 

Vatandaşlar mezarlığın kapısında asılı halde bir çocuk gördü. Olayı gören vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde küçük çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi.

9 YAŞINDA, SURİYE UYRUKLU, 5. SINIF ÖĞRENCİSİ

Ekipler tarafından yapılan kontrollerde intihar eden çocuğun Suriye uyruklu 9 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Vail El Suud olduğu tespit edildi. Küçük çocuğun cenazesi yapılan olay yeri incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Yapılan otopsi incelemelerinin ardından küçük çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi.

Ailesi tarafından teslim alınan küçük çocuğun cenazesi hayatını kaybettiği mezarlık olan Acısu Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

DİĞER ÖĞRENCİLER TARAFINDAN DIŞLANMIŞ

Öte yandan, Vail El Suud’un eğitim gördüğü okulda diğer öğrenciler tarafından Suriyeli olmasından dolayı dışlandığı ve olay günü de okulda görevli bir öğretmen tarafından azarlandığı iddia edildi.

Minik Vail'in vefatı sonrası sosyal medyada, yaşanan ayrımcılığa karşı çok sayıda tepki mesajı yayınlandı.

İşte Twitter'da yazılan mesajlardan bazıları:

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 359
  • MasumKalsınÇocuk 4 yıl önce Şikayet Et
    İçindeki çocuğu büyütme sakın.. Bırak hep çocuk kalsın.. Kapılmasın hayat denen bu çarkın dişlerine. Kirlenmesin insan denen bir meçhulün içinde.. Çocuklarınızın yanında dizi veya film izlemeyin İnterneti sadece kısıtlı verin oda gözetim altında yada koruma programları yükleyerek olsun...
    Cevapla
  • Vail isim anlamı: 4 yıl önce Şikayet Et
    Sığınan, kurtulan. Sahabe adlarındandır: Vail b. Hucr :*(
    Cevapla
  • tunahan danışman 4 yıl önce Şikayet Et
    MEB AÇIKLAMA "Son derece başarılı bir öğrenci olan Vail El Suud'un, Türk Fransız Kardeşlik İlkokulunda 2018-2019 eğitim öğretim yılında 4'üncü sınıftayken ayın öğrencisi seçildiği, okulda öğretmeni ve arkadaşları ile ilgili herhangi bir problemi olmadığı, babasının ilgili bir veli olduğu, okulla sürekli iletişim halinde olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca rehberlik il ekibinin ilk gözlemlerinde, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenci olduğu tespit edilmiştir. Eğitim camiamızı derinden üzen bu acı olayın bütün yönleriyle araştırılması için müfettiş görevlendirilmiş olup adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir."
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun size. Utanin, masum cocugu ölüme sürüklediniz. Ahirette hesabini verirsiniz.
    Cevapla
  • Arife 4 yıl önce Şikayet Et
    9 yaşındaki bir çocuk kendini aşamaz. Muhtemelen Kocaeli'yi karıştırmak için kasıtlı olarak yapılan bir şey diye düşünüyorum; çünkü Kartepe çok farklı kökenli insanları içinde barındıran bir yer, insanımız dokuz yaşındaki bir çocuğu dışlayacak kadar kötü değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...