Sultanbeyli Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Sultanbeyli Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü.

Sultanbeyli Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü
Sultanbeyli Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü
GİRİŞ 07.10.2019 12:51 GÜNCELLEME 07.10.2019 12:52

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Kitap sadece ilminizi geliştirmekle de kalmaz, sizin vicdani, ahlaki özelliklerinizi de tekrardan tanımanıza yardımcı olur” diyerek kitap okumanın önemine işaret etti.

 

 

Bu sene beşincisi gerçekleşen Sultanbeyli Kitap Fuarı sona erdi. “Kitapların başımızın üstünde yeri var!” sloganıyla düzenlenen fuar, 9 gün sürdü. 100’den fazla yazarın, 85 yayınevinin katıldığı fuarda söyleşiler ve imza günleri de düzenlendi. Fuarı yaklaşık 75 bin kişi ziyaret etti.

Fuarın bu sene onur yazarı Nurullah Genç, onur konuğu ise Prof. Dr. Ümit Meriç oldu. Said Ercan, İhsan Süreyya Sırma Turan Kışlakçı, Vehbi Vakkasoğlu gibi isimler fuara katılarak söyleşi gerçekleştirdi.

 

 

Fuarın kapanışında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin kültür-sanat ve bilim alanında zirveye çıkamayan ülkelerin başarıları kalıcı olamayacağını ifade etti.

“FESTİVAL GEÇMİŞİMİZLE BİR BAĞ KURDURUYOR”

Sultanbeyli’de gerçekleştirilen tüm proje ve faaliyetlerin kalıcı olması için çaba harcadıklarını kaydeden Başkan Keskin, “Kendi tarihini başkalarından öğrenen bir toplumun mazisi ile arasında güçlü bir köprü kurması mümkün değildir. Artık geleneksel hale gelen ve bu yıl beşincisini düzenlediğimiz kitap fuarımızın yanı sıra bu ay içinde gerçekleştireceğimiz uluslararası şiir festivalimiz bize medeniyetimizin mozaiklerini de öğrenme fırsatı sunarak, geçmişimizle bir bağ kurmamıza vesile olacak.” dedi.

“KİTAP OKUMAK MERAKLA BAŞLAR”

Kitap fuarlarını, okuma etkinliklerini, kütüphaneleri gençler için yaptıklarını vurgulayan Başkan Keskin, “Biliyoruz ki geleceğimizi nasıl yetiştirirsek o geleceğimiz bize o oranda ışık tutar. Gençlerimizin hayallerine ulaşamayan kültür ve eserler ne yazık ki kütüphanelerin tozlu raflarında kalmaya mahkûmdur. Özellikle gençlerimize ifade etmek istediğim bir husus var. Kitap okumak merakla başlar. Merak, kültürün, bilimin ve sanatın anahtarıdır. Merak ne kadar büyükse bilgi dağarcığımızda o kadar zengin olur.” diye konuştu.

“KİTAP SADECE İLMİNİZİ GELİŞTİRMEZ”

Kitap okumanın önemine değinen Keskin, “Bizi geliştirmenin temel adımı kitap okumaktır ama bu başlı başına yeterli değildir. O kitabı sorgulamak, soru sormak bizi hedeflerimize ulaştıran, kendi yeteneklerimizi keşfetmemizi sağlayan en önemli pusulalardan biridir. Kitap sadece ilminizi geliştirmekle de kalmaz aynı zamanda sizin vicdani, ahlaki özelliklerinizi de tekrardan tanımanıza yardımcı olur.” ifadelerini kullandı.

Gençlere öğütler veren Başkan Keskin, “Kendinizi geliştirin, okuyun ve hayatla paylaşın. Hayallerinizle aranıza kimsenin girmesine müsaade etmeden, ne yapıyorsanız yapın, severek yapın.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!