Terörist Bayık'tan 'çıkmayın' çağrısı

Türkiye, ABD ile Ankara'da varılan anlaşma kapsamında PKK-YPG/PYD'li teröristlerin çekilmesi için belirlenen 120 saat sürenin dolmasını beklerken, terör örgütü kara propaganda yapmaya devam ederek, işgal ettiği bölgeden çekilmemekte direniyor. Öte yandan terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Cemil Bayık'ın teröristlere 'Bölgeden çıkmayın' talimatı verdiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 20.10.2019 12:52 GÜNCELLEME 20.10.2019 14:42
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynakları, terör örgütü PKK-YPG/PYD'nin yaralı teröristler dışında anlaşmada belirlenen bölgeden henüz çekilmediğini belirtti.

 

 

Teröristlerin 'güvenli bölge' sınırlarından çekilmesi için mutabakatta anlaşılan 120 saatlik süreyi sonuna kadar kullanacağı değerlendirmesinin yapıldığı kaydedildi.

Terör örgütünün bu sürede Türkiye aleyhinde kara propagandayı sürdürmesinin beklendiği de belirtildi. ABD ile 17 Ekim'de yapılan mutabakata rağmen örgütün gerçekleştirdiği 20 taciz saldırısına aynı şekilde karşılık verildiğini belirten güvenlik kaynakları, teröristlerin bölgedeki tüm faaliyetlerinin anlık olarak takip edildiğini vurguladı.

 

 

TERÖRİST BAYIK'TAN 'ÇIKMAYIN' ÇAĞRISI

Öte yandan terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Cemil Bayık'ın teröristlere 'Bölgeden çıkmayın' talimatı verdiği ortaya çıktı. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen haber sitesindeki açıklamada terörist Bayık'ın "Kuzey doğu Suriye halklarının bu saldırılara karşı direnmesi ve toprağını terk etmemesi gerekir" dediği kaydedildi.

Örgütün sosyal medya hesaplarından ise Türkiye ile ilgili kara propagandayı sürdürdüğünün gözlendiği belirtildi. Örgüt hesaplarından, Türkiye'nin ABD ile yapılan anlaşmayı ihlal ettiğine ilişkin yalan haberlerin paylaşıldığı kaydedildi.

YORUMLAR 135
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    çıkmayın kökünüzü kazıyalım aşağılık lağım fareleri
    Cevapla
  • Melih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir kürt olarak şunu söylemek istiyorum. Operasyon yapılsın teröristlere
    Cevapla
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence de çıkmasınlar, kalsınlar orda. kaçmamış olurlar, askerimizde leşlerini çıkartır ordan.
    Cevapla
  • FIRTINA 61 4 yıl önce Şikayet Et
    O kadar delikanlıysan hayvan gibi saklandığın ininden çık, teröristlerinin başına geç. Geçte bu işi kökünden halledelim. Serelim leşini yere... Çakal seni...
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelde çıkartma şeref yoksunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor