Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'ek süre' cevabı

ABD ile Türkiye arasında 17 Ekim'de yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı sonrası terör örgütüne verilen çekilme süresi dolmak üzere. Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasına göre; teröristlere verilen çekilme süresinde bir değişiklik yapılmayacak.

GİRİŞ 22.10.2019 12:01 GÜNCELLEME 22.10.2019 12:59
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatına verdiği 120 saatlik ara bu akşam sona eriyor. Sürenin bitmesine sayılı saatler kala Fransa Cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron "PKK'nın çekilme süresinin uzatılması" teklifinde bulunmuştu. 

ÇEKİLME SÜRESİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK

 

 

Milli Savunma Bakanlığı teröristlerin çekilmesi için ek bir süre verilmediğini belirterek, "Çekilme süresi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı seviyesinde bir değişiklik yok" açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada "Bugün de çıkışlar devam edecek. Süreci takip ediyoruz. 22:01 itibari ile herhangi bir terörist unsurla karşılaşırsak etkisİz hale getiririz" ifadeleri kullanıldı.

160 YERLEŞKE KONTROL ALTINA ALINDI

 

 

Bakanlığın yaptığı açıklamada bölgede şu ana kadar 160 yerleşkenin kontrol altına alındığı belirtilerek "2200 km² alan kontrol ediliyor.  Bu kapsamda bugüne kadar 40 mayın, 222 el yapımı patlayıcı (EYP) etkisiz hale getirildi.​ Mutabakat çerçevesinde YPG/PKK'lı teröristlerin bölgeden çıkarılmasına ilişkin süreç yakından takip ediliyor. Bölgeden 136 araç çıktı." denildi.

BUGÜNE KADAR 42 TACİZ ATEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakanlığın bölgeye ve harekata ilişkin aktardığı son durum bilgileri ise şöyle;

"TSK tarafından güvenli bölgenin tesisine yönelik mutabakata tam uyulurken YPG/PKK'lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldı.Taciz ve ihlallere karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir. Yapılan ihlal ve tacizler ABD ile anlık olarak paylaşılmaktadır.

7 MEHMETÇİK ŞEHİT, 90 MEHMETÇİK TEDAVİ ALTINDA

Barış Pınarı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar toplam 7 askerimiz şehit oldu 90 askerimiz tedavi altına alındı."

ERDOĞAN: VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEZSE HAREKAT DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ziyareti öncesi havalimanında yaptığı açıklamada , "2 bin 200 km karelik alan terörden arındırıldı. Bu gece saat 22:00'de süre bitiyor. ABD'nin verdiği sözler yerine gelmezse harekatımız daha kararlı bir şekilde devam edecektir. 2 milyona yakın Suriyeli buralara yerleşecek. " ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 64
  • Derman 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz bakmayin avrupanin bu operasiona karsi gelmesi bu operasion en çok onlarin isine yariyor suriyeliler kendi hülkelerine dönmeleri mülteçi akisini azalmis olur bu operasiona karsi gelmesi sadeçe sionist istedi diye yapiyor
    Cevapla
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Macron hangi köpek oluyo havlayıp duruyor?? RTE macrona resmen HOŞT demesi gerekiyor ki it haddini bilsin
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey açık!? Türkiye Barış Pınarı Harekatında Soysuz itleri için süre isteyen Amerika ve Avrupa ile mücafele ediyor!.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye giremez diyorlardı girdik mi girdik..15 temmuzdan hemen sonra Fırat kalkanı arkasından Zeytin dalı operasyonlarını yaptık mı..Yaptık.İçimizdeki Fetöye chp hdp ıyının ittifakına güveniyorlar,Türkiye karışır diye düşünüyorlardı. Olmadı olmaz da..Chp ne kadar kötülük düşünse de olmaz..operasyona Devam edeceğiz.
    Cevapla
  • SIFIR3 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu anlaşmayı ABD ile anlaştık, sana ne oluyor Fransa,sen bizim muhatabımız değilsin,biz de bir söz vardır, iki kişi anlaşır veya muhatap olursa araya giren üçüncü kişiye...yemek düşer derler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu