İbrahim Kalın: YPG'li teröristlere paye çıkarılmaya çalışılıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından terör örgütleriyle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kalın, terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürülmesinden sonra terör örgütü YPG'ye paye çıkarılmaya çalışıldığını dile getirerek 'Buna asla müsaade etmeyiz' ifadesinde bulundu.

GİRİŞ 28.10.2019 13:31 GÜNCELLEME 28.10.2019 14:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın terör örgütü DEAŞ'ın lideri Bağdadi'nin öldürüldüğünü açıklamasından sonra Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın konuya ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. İnrahim Kalın, "YPG'yi meşrulaştırılmak için kullanılıyor. YPG'yi aklama çabaları bizim için kabul edilemez." dedi.

 

 

"TERÖR ÖRGÜTÜ EN ÇOK İSLAM'A ZARAR VERDİ"

Kalın, "Terör örgütü YPG'ye paye çıkarılmaya çalışılıyor. YPG'yi meşrulaştırılmak için kullanılıyor. Terör örgütü en çok İslam'a zarar verdi. YPG'yi aklama çabaları bizim için kabul edilemez. Operasyon yapılırken askeri birimlerimiz koordinasyon yaptı. " dedi.

 

 

İşte Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Bu terör örgütü en çok Müslümanlara zarar vermiş bir beladır. Bunların temizlenmesi bu sapkın ideolojinin ortadan kaldırılması Türkiye'nin de desteklediği bir konudur. Bağdadi'nin öldürülmesi çok önemlidir. Ama buradan YPG'yi, aklamaya onlara paye çıkartma çabasının bizim açımızdan kabul edilemez olduğunu söylemeliyiz. Bu terör örgütü en çok Müslümanlara zarar vermiş bir beladır. Bunların temizlenmesi bu sapkın ideolojinin ortadan kaldırılması Türkiye'nin de desteklediği bir konudur.

BİRBİRLERİNDEN FARKI YOK

DEAŞ ideolojisinin ne kadar sapkın bir ideoloji olduğuna dair Diyanet İşleri başkanlığımız da çalışmalar yaptı. Bunlara devam edilecek. Dini kullanan sapkın ideoloji anlamında DEAŞ ve FETÖ'nün birbirinden farkı yok.

"YPG'Yİ AKLAMA ÇABASI KABUL EDİLEMEZ"

YPG'ye paye bu olaydan bir paye çıkartma gibi bir çaba var. Bağdadi'nin öldürülmesi çok önemlidir. Ama buradan YPG'yi, aklamaya onlara paye çıkartma çabasının bizim açımızdan kabul edilemez olduğunu söylemeliyiz.

"KOORDİNASYON YAPILDI"

Askeri istihbari birimlerimiz koordinasyon yaptı. Operasyonun gerçekleştiği gece askeri makamlarımız arasında yoğun bir diyalog olduğunu söyleyebiliriz."

.

YORUMLAR 11
  • ALİ VELİ 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK ORDUSUNUN dünya kamuoyunda suriyedeki başarısı ile parlamasını bir şekilde gölgede bırakmamız gerekiyor. Dünyanın en iyisi biziz fikriyle abd zavallısı birşeyler yapmaya çalışıyor .. BİZDE BİR SÖZ VARDIR KENDİ ÇALAR KENDİ OYNAR
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz hiç zarar vermediniz.
    Cevapla
  • reisin adamı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu melun bağdadi seneye biyerlerden çıkar demedi demeyin çünkü büyük şeyten abd ye lazım
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Daeş palavrası ile Pyd'yi meşrulaştırmaya çalışıyor.Yıllardır İsrail'i koruma palavrası ile İsrail'in filistini işgal etmesini sağladı.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Israil halkı ve devleti dostumuzdur diyen kim?
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz ne diyorsa odur. ypg islam a zarar veren örgüt pkk ayni deaş aynı. karar veren makam köylü mehmet ağa veya kabile başkanı netanyahu değil bunu herkes kafasına soksun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler