ABD'den sürpriz S-400 açıklaması!

Pentagon, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini bu yılın sonuna kadar faaliyete geçirmesini bekliyor.

GİRİŞ 30.10.2019 06:16 GÜNCELLEME 30.10.2019 08:41
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Satın Alma ve İdame İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin S-400 sistemlerini yıl sonuna kadar faaliyete geçirmeyi beklediklerini söyledi.

 

 

Eylül 2017’de Rusya, Türkiye’nin S-400 sevkiyatını öngören anlaşma kapsamında 4 adet S-400 füze savunma sistemi bataryasını 2.5 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıklamıştı.

S-400 sözleşmesi, Türkiye tarafına kısmi üretim teknolojilerinin devredilmesini öngörüyor.

 

 

İlk teslimatlar 12 Temmuz'da başlamıştı.

YORUMLAR 32
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunları abd için diktiğimiz apaçık belli. Irak'ta örneğini görmedik mi? Nükleer warmış/yokmuş/pardon falan diyor, Neden kullanmayalım ki?
    Cevapla
  • Vnm..... 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ermeni yaşa tasarısı ni kabul edecekmiş kabul et lan bu hiçte ne yazikki ülkemizde buna sevinen bir sürü utanmaz hain var yazıklar olsun ve sevinen kim varsa allah onun belasini versin inşallah
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    sanane lan abd
    Cevapla
  • ne sandınız 4 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde yani ne sandınız. Süs için alınmadı onlar.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD isteği;" S-400 alımını 2020'ye kadar erteleyin!" neden ? 2020'ye kadar ne yapmak niyetindeler ? Bu sürede "Türkiyenin etrafını boşaltırız sınıra yerleşiriz mi " demek istiyorlar ve bize karşı planları var da bu S-400 alışımız bütün planlarını bozuyor mu? Erteletmek isteğinin sebebi " Biz Kürdistanı kuralım, Doğu Akdeniz i parselleyelim, sınır ve demografik yapıyı değiştirelim, iş işten geçtikten sonra S-400 alın mı? Yunanistanlı general söylemişti "EGE VE AKDENİZ’DE HAKİMİYET TAMAMEN TÜRKİYE'YE GEÇECEK ayrıca SURİYE /IRAK'ta HAVA SAHASINI UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN EDEBİLECEĞİZ. Bize hasmane düşünceleri olmasa bu kadar karşı çıkmazlar DEBELENMEZLER.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti