İlker Başbuğ'dan önemli uyarı: YPG'nin bitmesini Rusya da istemiyor

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, katıldığı bir etkinlikte Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ve ABD'nin sözde Ermeni soykırımı tasarısı hakkında konuştu. Başbuğ, Barış Pınarı Harekatı’nın zorunlu olduğunu terör koridorunun parçalanıp atıldığını söyledi. İlker Başbuğ ayrıca "YPG’nin bitmesini de ne Rusya istiyor ne de Amerika istiyor” dedi.

GİRİŞ 01.11.2019 09:00 GÜNCELLEME 01.11.2019 09:10
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Beyoğlu Belediyesinin düzenlediği “Kurtuluş Mücadelemiz ve Cumhuriyet” konulu sohbete katılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Barış Pınarı Harekatı zorunluydu. Sağladığı faydalar var mı tabi ki var. En azından terör koridorunu parçaladınız. Bir Irak modelini Türkiye’de uygulanma olasılığını rafa kaldırdınız” dedi. 

 

Beyoğlu Sohbetleri’ne konuk olan İlker Başbuğ, Cumhuriyetin ilanından sonra gerçekleşen devrimler ile günümüzde bağımsız ve güçlü Türkiye için atılan adımları değerlendirdi. 

İlker Başbuğ'dan Suriye yorumu: Ordumuza destek olmalıyız

“BARIŞ PINARI HAREKATI ZORUNLUYDU”

 

Barış Pınarı Harekatı’nın zorunlu olduğunu dile getiren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “AK Parti’nin kazandığı belediyede katıldığım ilk söyleşi oldu. Barış Pınarı Harekatı zorunluydu. Orada hiç tereddüdümüz yok. Sağladığı faydalar var mı tabi ki var. En azından terör koridorunu parçaladınız. Bir Irak modelini Türkiye’de uygulanma olasılığını rafa kaldırdınız. Bu büyük bir başarıdır. Ama esas sorunumuz YPG/PYD ne derseniz deyin terör örgütü olarak kabul ettiremiyorsunuz. Suriye rejimi Güney’den geliyor, siz Kuzey’den geliyorsunuz. Bu ne demektir bitiş demektir. YPG’nin bitmesi demektir. YPG’nin bitmesini de ne Rusya istiyor ne de Amerika istiyor” dedi.

“ABD'YE SÖZDE SOYKIRIM TEPKİSİ”

ABD Temsilciler meclisindeki soykırım kararına ilişkin konuşan Başbuğ, ”Soykırımcı deme konusunda sözleşmeye göre yetkili olan tek organ mahkemelerdir. Açık ve net. Diğer Avrupa ülkelerinde de parlamentolar alınmadı mı alındı. En son Amerika Birleşik Temsilciler Meclisi’nden karar aldı. Bu konuda bangır bangır bağırmanız gerekiyor. Siz bu konuda yetkili değilsiniz. Soykırım olmasını iddia edebilmesi için karşı tarafın devletin bu olayı planladığına ve icra ettiğine dair belge koyması lazım. Ne siyasi parlamentolar ne kişiler bu olay soykırımdır deme yetkisine sahip değiller. Yetkili mahkemelerdir. Biz bunu defalarca dile getirdik” ifadelerinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bozuk saat ğūnde ksc defa doğru ğösterir ? Bir iki ağlama duvarı dunyada isdemeyen ūlke cok
    Cevapla
  • koylu 4 yıl önce Şikayet Et
    bu generaller turkiyede general nato da er imis yazik..........
    Cevapla
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam herkesin bildiklerini sanki ilk defa kendisi söylüyormuş gibi ciddi ciddi anlatıyor. Boş bir adam. Bunu konuşmacı diye çağırıp konuşturanlar ne akla hizmet ediyor anlamıyorum.
    Cevapla
  • Abdurrahman Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Başbuğ'un tesbiti yerinde. Hükumet de bu gerçeği biliyordur, muhakkak. Ne demiş, güfteci : " ÇARESİZİM. çaresiz". Bunu da herkes biliyor olmalı
    Cevapla
  • leşger 4 yıl önce Şikayet Et
    Agzına saglık paşam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!