'Rejimle çatışma' iddialarına MSB'den yanıt

Milli Savunma Bakanlığı,Soçi'de yapılan mutabakat gereği Rusya ile Türkiye'nin birlikte gerçekleştirdiği devriyenin başlamasının ardından açıklamalarda bulundu. MSB ayrıca Tel Amer'de "Rejim güçleriyle sıcak çatışmaya giriliyor" şeklinde çıkan haberler hakkında "Rejimle bire bir çatışma gerçekleşmedi. Tel Tamer'de bir operasyonumuz yok. TSK tarafından Tel Tamer'e atılan bir mermi yok" dedi.

GİRİŞ 01.11.2019 17:22 GÜNCELLEME 02.11.2019 09:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Soçi'de Rusya ile varılan mutabakat sonrası Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak için adımlar bir bir atılmaya devam ediliyor. Mutabakat gereği 10 km derinliğinde Rus ve Türk askerleri birlikte devriye atacaklardı. O devriyeler bugün itibariyle resmen başladı. Devriyelerin ilk günkü mesaisi sona ererken konuyla ilgili ilk resmi açıklama ise geldi.

Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Barış Pınarı Harekatı'ndaki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi veren Albay Olcay Denizer, PKK/YPG'lilerden temizlenen Tel Abyad ve Resulayn'a geri dönüşlerin başladığını kaydetti.

 

 

PATLAYICI İMALATHANESİ KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

Harekat bölgesinde EYP ve patlayıcı imhası için faaliyetlerini sürdüğünü belirten Denizer, "Tel Abyad'da teröristlere ait el yapımı patlayıcı madde imalathanesi tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi. Patlayıcı yapımında kullanılan 1 tondan fazla, amonyum nitrat ele geçirildi. Şu ana kadar 400'den fazla mayın ve EYP madde ile bomba yüklü bir araç etkisiz hale getirildi. Türkiye'ye yönlendirilmiş, ve seri bağlanmış vaziyette 75 adet roket tespit edilmiştir" dedi.

 

 

Bakan Çavuşoğlu noktayı koydu: Teröristler Kamışlı'dan da çıkacaklar

DEVRİYEYE 8 ZIRHLI KATILIYOR

Soçi mutabakatı kapsamında Türkiye-Rusya arasındaki ilk kara devriyesinin bugün 12.00'de başladığını belirten Denizer, "Devriye, Barış Pınarı Harekatı Bölgesinin doğusunda, 1 insansız hava aracı refakatinde 8 zırhlı aracın katılımıyla gerçekleştirilmektedir" dedi.

Barış Pınarı Harekatında bugüne kadar 10 askerin şehit olduğunu, 144 askerin yaralandığını belirten Denizer, Suriye Milli Ordusu'ndan da 133 personelin şehit olduğunu, 495 personelin yaralandığını belirtti.

“DİĞER BÖLGELERDE DE DEVRİYELER YAPILACAK”

 Fırat'ın doğusunda Türkiye-Rusya ortak kara devriye faaliyetleriyle ilgili soruları yanıtlayan askeri kaynaklar, "En üst düzeyde alınan kararların, sahaya askeri anlamda uygulanması için Rus muhataplarla görüşmelerimiz sürüyor. Bugün başlayan ilk devriye, Resulayn'ın 40 km doğusu ile Kamışlı'nın 30 km batısı arasında kalan bölgede gerçekleştiriliyor. Mutabakata göre diğer bölgelerde de ilerleyen günlerde devriyeler yapılacak" dedi. "Devriyelerin amacı, sahada YPG/PKK unsurlarının çekilip çekilmediğini tespit etmektir" diyen askeri kaynaklar, "Keşifler yapılacak, 30 km içindeki durumu göreceğiz" dedi.

Son dakika: Rusya ve Türkiye'nin ortak devriyesinden ilk kareler

“TEL TAMER’E OPERASYON YOK”

Resulayn'ın güneyindeki Tel Tamer bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye Rejim askerleri ile çatışdığına yönelik iddialara yanıt veren askeri kaynaklar, "Rejimle bire bir çatışma gerçekleşmedi. Tel Tamer'de bir operasyonumuz yok. TSK tarafından Tel Tamer'e atılan bir mermi yok" dedi. İstenmeyen çatışmalardan kaçınmak için, sahada Rus muhataplarla da sürekli koordine içinde olduğu vurgulandı.

“GEREĞİ YAPILIR”

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine karşılık gelen Ayn El Arap'ta (Kobani) YPG/PKK'ya ait flama ve bayrakların hala bulunduğu belirtilmesi üzerine kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarına değinerek, "Sahada durum değerlendirilip gereği yapılır" dedi.

YORUMLAR 7
  • melikşah 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin rejim güçlerine karşı nasıl davranacağını ölçmek için oraya konmuş bir kaç yem. Buradan çıkardıkları sonuç; Rejim askerlerinin Türk Ordusuyla karşılaşmaktan korkmalarına gerek yok. Sıkışan teröristler rejim üniforması giyerlerse paçayı kurtarabilirler.
    Cevapla
  • kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail fitnesi
    Cevapla
  • Ugr Btn 4 yıl önce Şikayet Et
    İş içinde iş diyelim
    Cevapla
  • Gaziantep Fenerbahce 4 yıl önce Şikayet Et
    yalniz alttaki asker resiminde bizim askerin basinda ki kompozit balistik baslik rus askerinkinden daha teknolojik ve daha saglam duruyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki rejimin elinde Türkiye ile savaşacak asker kalmış gibi...
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    İranın askerleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı