Yabancılar kendi dillerinde Türkiye'yi anlattı!

İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye'de Yaşayan Yabancılar" filminde, 7 yabancı kendi dillerinde Türkiye'yi anlattı.

GİRİŞ 17.11.2019 15:44 GÜNCELLEME 17.11.2019 16:16
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yıllar önce Türkiye'de yaşamayı tercih eden 7 yabancının kendi dillerinden ve gözlerinden Türkiye'yi anlattığı "Türkiye'de Yaşayan Yabancılar" film, Avrupa ile ABD başta olmak üzere dünya genelinde sosyal ağ ve dijital platformlarda tanıtılacak ve yayınlanacak.

 

 

Filmde kısa kısa Türkiye'de yaptıkları işlerden bahseden yabancılar, daha sonra kendilerini etkileyen tarihi ve turistik mekanlar ile Türk mutfağını anlatıyor.

Türkiye'deki kültürel çeşitliliğe hayranlıkların da ifade edildiği videoda, bazı yabancılar ülkeleri ile Türkiye'yi kıyaslıyor. 

 

 

"TÜRKİYE DENİLİNCE AKLINIZA GELEN İLK 3 SÖZCÜK NEDİR?"

Yabancılara sorulan "Türkiye denilince aklınıza gelen ilk 3 sözcük nedir?" sorusunun yanıtını da içeren filmde, ülkenin farklı şehirlerindeki tarihi, kültürel ve doğal mekanlardan görüntülere yer veriliyor.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da filmi, "Türkiye'de yaşayan yabancılardan ülkemizdeki deneyimlerini 3 kelimeyle anlatmalarını istedik." mesajıyla Twitter hesabından paylaştı. 

Filmde, Hırvatistan, ABD, İngiltere ve Rusya'dan gelerek Türkiye'ye yerleşmiş öğretim görevlisi, foto muhabiri, kripto yatırım uzmanı, ithalat-ihracatçı, müzisyen, model, grafik tasarımcı, ressam gibi farklı meslek kollarından yabancılar, Türkiye'deki deneyimlerini aktardı. 

YORUMLAR 14
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    Emeğinize sağlık çok güzel olmuş
    Cevapla
  • Hastürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet memleketimizin artılarını tüm güzelliklerini örf ve ananelerimizi aile yapısına vatana bağlılığımızı vicdanlı bir millet oluşumuzu anlatılmalı yaymalı tüm dünyaya hayal bir memleket oluşumuzu sağlamalıyız .ama Nasıl ! devlet millet el ele beraber işte o Zaman başarı gelir .
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    İşin güzel olan yanı anlatılanların gerçek olması.
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler, samimi, zeki, yumuşak bir tanıtım filmi olmuş; hâne sıcaklığında.. Kutlarım.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz gidinde ege´de akdenizde tüm turistlik yerlerde vitrinlere bakan veya yolda dükkanlarin önünden gecenlere nasil "buyru buyrun"diyerek el uzatip tokala$mak zorla dükkana cekmek önlerine ziplayip"ho$ geldiniz"diyip adamin yanindaki karisi kizi ile tokala$ip yanaklardan öpme operasyonlarina bakin.!! Bir gazeteci bayan Turist kiligina girip dola$sin bakalim marmaris´bodrum´ve diger yerlerde i$te gercek olan budur..
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    o eskidendi ne kötülüyorsun kabahat yerel yönetimlerindir git avrupaya acım de bir tas corba bile vermez boşuna alman işi fransız kaldık demiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı